Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Merkez Bankası Yetkilisi Tüyo Verdi: Kripto Para Yasağı Eylül Ayında Kalkacak Mı?

İran Merkez Bankası yetkililerinden birisi, 26 Ağustos tarihinde katıldığı konferansta, ülkenin kripto para birimlerine uyguladığı yasağın Eylül ayında kalkabileceğinin sinyallerini verdi.

2018 yılının Nisan ayında kripto para trading işlemlerine tam kapsamlı bir yasak getiren İran, o tarihten sonraki zaman diliminde ABD’nin ekonomik yaptırımlarına tekrardan maruz kaldı ve sahip olduğu ulusal para birimi inanılmaz bir düşüşle karşılaştı.

Daha önceleri de ulusal bir kripto para birimi piyasaya sürme planları ile anılan İran Merkez Bankası, geçtiğimiz gün bu hazırlıkların tamamen bitirildiğini duyurmuştu.

İran Merkez Bankası yenilikçi teknolojiler bölümü başkanı Nasser Hakimi, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Kara Para Aklamayı Önleme Komisyonu, küresel çapta kara para aklama ve terörizm finansmanı endişeleri yüzünden böyle bir yasağa imza attı. Ancak hükümetin olayı tekrar gözden geçirmesinden sonra, bu kapsamlı yasak tekrar ele alınacak.”

Hakimi mevcut ulusal kripto para planları hakkında ise, bunların da yakın zamanda meyve vereceğini ancak projenin yetkililerden ”uygun ve geçerli” bir desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Daha önceki haberlerimizde İran vatandaşlarının kendi ulusal paralarındaki değer kaybı yüzünden hızlı bir şekilde kripto para birimlerine geçiş yaptığını sizlerle paylaşmıştık.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment