Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 27 Ağustos Mini Fiyat Analizi

Merhaba, Ethereum düşmeye devam mı edecek yoksa toparlanmaya başlayacak mı?

Bu sorunun cevabını verebilmek için bir miktar daha beklememiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü ETH’nin yaratıcıları yaklaşan yazılım güncellemesi öncesinde önemli bazı konuları masaya yatırdılar. 24 Ağustos’ta gerçekleşen Ethereum Geliştiricileri Toplantısı’nda, Constantinople yani sistemin genel olarak iyileştirilmesi, optimize edilmesi, işlem ücretlerinin düşürülüp verimliliğin arttırılması gibi hayatı konular üzerinde duruldu. Dolayısıyla Ekim ayında yapılması planlanan Constantinople Hard Fork ETH fiyatlarını önemli ölçüde etkileyeceğe benziyor.

Teknik resme göz attığımızda geçtiğimiz hafta özelinde, karşımıza BTC’de olduğu gibi kedi piyasasını gösteren bir manzara çıkıyor.

Hafta sonu 268$ ve 280$ bandında gezinen ETH için ilk durak 285$ civarı, eğer bu bandı kırabilirse bir sonraki durağı 293$ olur ki bunu da 301$ seviyeleri takip eder. Ancak trend tersi yönde hareket edecek olursa 260$ bandında ciddi bir destek bulacaktır.

ethereum 27 ağuston fiyat grafiği
ethereum 27 ağuston fiyat grafiği

Ancak ETH genel olarak 280-285$ seviyesinin üstünde bir çok engelle karşılaşacak gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde başarılı bir şekilde bu seviyeleri kırabilirse bir yükseliş trendinin başlayacağından söz edebiliriz.

4 saatlik grafikte MACD-W fiyatın yukarı yönlü hareketini işaret ederken, RSI 50 seviyesinde ve şu an RSI’ın yönünün ne olacağını kestirmek pek olası değil. Gerek 4 saatlik grafiklerde ve gerekse günlük grafiklerde net bir formasyon vermeyen ETH için yakından takip edilmesi gerektiğini, alım fırsatlarının doğacağını söylemek mümkün.

Son olarak, kendi analizinizi kendiniz yapmanız gerektiğini, başkalarına bağımlı kalmamak ve sosyal medyada coin peşinden koşmamak için Teknik Analizi öğrenmeniz gerektiğini kulağınıza fısıldarken sizlere önerim;

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment