Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 4 Bin Dolar Seviyesini Zorluyor, Piyasa Yükselmeye Devam Ediyor

(19 Şubat 2019) Kripto para piyasasının akşam saatlerindeki performansına baktığımızda genel olarak epey olumlu bir manzarayla karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi piyasanın önde gelen koinleri kayda değer oranlarda artış yaşarlarken diğer koinlerin de iyi bir performans sergilediklerini görüyoruz.

Bitcoin

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 3.61 oranında artış yaşadı ve an itibariyle 4 bin dolar seviyesini zorluyor.

3 bin 990 dolarlık fiyatıyla son 24 saatte 10.4 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşan Bitcoin, an itibariyle 70 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Ethereum

Bitcoin’in ardından gelen Ethereum son 24 saatte yüzde 2.45 oranında yükseldi ve 148 dolar seviyesine çıktı. Geçtiğimiz günden beri iyi bir çıkış yakalayan Ethereum 150 dolar seviyesini zorlamaya devam ediyor.

XRP

İkincilik pozisyonunu almak için Ethereum ile mücadele eden XRP yüzde 6.43 ooranında arttı ve 0.33 dolar seviyesine yükseldi.

XRP ayrıca son 24 saatte 1.1 milyar dolarlık ticaret hacmi gördü ve piyasa değerini 13.9 milyar dolara kadar yükseltmeyi başardı.

Artışın Sebepleri

Piyasadaki bu olumlu tablonun birkaç farklı sebepten kaynaklandığı düşünülüyor.

Endonezya’daki finans otoritesi kısa bir süre önce kripto para piyasalarına özel yasal bir çerçeve oluşturdu ve bu gelişme kripto para topluluğunca hoş karşılandı.

Bunun yanı sıra ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmaları sürüyor olsa da Dow Jones Industrial Average yaklaşık 20 puanlık bir düşüş yaşadı. NASDAQ ve S&P 500 ise kısmen istikrarlı bir şekilde ilerliyorlar.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre ABD-Çin arasındaki görüşmeler sürerken doların değerinde düşüş yaşandı ve altın fiyatları yükselişe geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment