Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Kapasitesi 700 Bitcoin’i Aştı

Bitcoin için özel olarak geliştirilen Lightning Network protokolü hızla büyümeye devam ediyor. Lightning Network’ün toplam kapasitesi kısa bir süre önce rekor bir düzeye ulaşarak 700 Bitcoin sınırını aştı.

Bitcoin ağındaki ölçekleme sorununun çözülmesi için geliştirilen Lightning Network protokolü geçtiğimiz kısa süre içerisinde hızlı bir büyüme yaşadı. Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee’nin, Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin çeşitli açıklamaları Lightning Network’ün popülerliğini epey hızlı bir şekilde arttırdı.

Lightning Network öylesine hızlı büyüdü ki ağdaki toplam kanal sayısı yalnızca bir ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde yüzde 35.2 oranında artış gösterdi. Lightning Network’teki toplam düğüm sayısı ise yüzde 15.32 oranında artarak 6 bin 400 adede ulaştı.

Lightning Network’teki tüm bu gelişmelerin yanı sıra aktif düğüm sayısındaki artıştan da bahsetmek gerekiyor. Ağdaki toplam düğüm sayısı artış gösterirken aktif düğüm sayısı da kayda değer oranda arttı. AMBCrypto tarafından yapılan araştırmaya göre bu düğümlerin sayısı son 30 gün içerisinde yüzde 20.17 oranında artış gösterdi ve toplamda 3 bin 300 seviyesine çıktı.

Lightning Network’ün bu kadar hızlı bir şekilde büyümeye başlamasının sebeplerinden biri yakın zamanda çıkan pizza haberlerine bağlı olabilir. Kripto para kullanıcıları atık Lightning Network ve Bitcoin aracılığıyla Domino’s Pizza’dan yemek sipariş edebiliyorlar.

Şu ana kadar elde edilen verilere göre yaklaşık 150 kişi bu protokolü kullanarak pizza siparişi verdi. Ayrıca bu sayının git gide artış gösterdiğini belirtmek gerek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment