Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Seul’daki Blockchain ve Fintech Sektörüne 2022’ye Kadar 1 Milyar Dolar Yatırım Yapılacak

Güney Kore’nin başkenti Seul’daki yerel yönetim, Blockchain ve fintech startuplarına 2022 yılına kadar toplamda 1 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı planlıyor.

Güney Kore’nin başkentindeki Seul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz gün resmi bir basın duyurusu yayınladı. Belediye yayınladığı bu duyuruda “Seul Yeniliği Büyütme Fonu programı kapsamındaki çalışmaları hızlandırdığını ve bu doğrultuda çeşitli şirketlere yatırım yapılacağını açıkladı.

Seul Büyükşehir Belediyesi söz konusu fonu geçtiğimiz yıl kurmuştu. Belediye’nin amacı bu fon sayesinde özellikle A Serisi yatırımların sorun yaşayan startuplara yatırım yapmak ve böylece yerel teknoloji şirketlerinin kalkınmasına yardımcı olmak.

Seul Belediyesi, Londra ve Silikon Vadisi gibi bölgelerde bir startupa yapılan ortalama yatırım miktarının 6-7 milyon dolar, bu sayının Güney Kore’de yalnızca 1.1 milyon dolar olduğunu belirtiyor. Belediye’deki ekonomik politikalardan sorumlu olan Jo In-dogn, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Yenilikçi startuplara yatırım yapmak, topluluğumuzun gelişimine katkıda bulunacak bir kurumsal büyümeyi tetikleyecektir ve daha fazla yenilikçi girişimin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Startup pazarını hareketlendirmek ve bu pazarı daha rekabetçi kılmak için yeni yatırımlar yapacağız.”

Seul Büyükşehir Belediyesi, bu program kapsamında aralarında Blockchain teknolojisinin de bulunduğu birkaç farklı teknoloji üstünde çalışma yürüten şirketlere 2022 yılına dek 1 milyar dolar değerinde yatırım yapmayı hedefliyor.

Seul Belediyesi geçtiğimiz ay içinde 100 kişilik bir uzman kadrosunun bulunduğu bir Blockchain ekibi kurmuştu. Belediye’nin bu adımı atmasındaki amaç Blockchain teknolojisinin özellikle kamu hizmetlerinde kullanılıp kullanılamayacağını araştırmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment