Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 47.000 Dolara Ulaşırken 420 Milyon Dolar Tasfiye Oldu

Bitcoin fiyatı %5 yükselerek son 4 aylık zaman dilimindeki en yüksek seviyesine ulaştı ve son 24 saatlik süreçte 420 milyon dolar tasfiye edildi.

Bitcoin, TSİ dün gece saatlerinde 47.245 dolara ulaşarak ciddi bir yükseliş elde etti ve yüksek oranda short (kısa) pozisyonlar tasfiye oldu.

Toplam kripto para piyasasının 1.96 trilyon dolardan 2.1 trilyon dolara yükselmesiyle piyasaya 140 milyar dolar para girişi gerçekleşti.

Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 420 milyon dolar oldu. Toplamda 75 binden fazla kripto para yatırımcısının bundan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye Bitmex borsasındaki 10 milyon dolarlık Bitcoin short (kısa) pozisyonu olurken, tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %78’sinin short (kısa) pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Tasfiye olan pozisyonların 168 milyon doları Bitcoin’den, 117 milyon doları Ethereum’dan, 30 milyon doları Solana’dan ve 12 milyon doları ise son zamanlarda en popüler coin’lerden biri olan Zilliqa’dan gerçekleşti.

Bu tasfiyelerin büyük kısmı FTX kaynaklı olurken ikinci sırada OKX ve üçüncü sırada Binance yer aldı. Verilere göre 24 saat içerisinde OKX’te 123 milyon dolar, FTX’de 150 milyon dolar değerinde pozisyon tasfiye oldu.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin son 7 günlük periyotta %15’lik değer kazanırken Ethereum %16 yükseliş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!