Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Latin Amerika’nın En Büyük Kripto Para Borsasını Satın Almak İçin Görüşmeler Yürütüyor

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in, Latin Amerika’nın en büyük kripto para borsası Mercado Bitcoin’in Brezilya merkezli ana şirketi 2TM Group’u satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Yerel gazete O Estado de S.Paulo 27 Mart tarihli haberinde Coinbase ile 2TM Group‘un geçen yıldan beri görüşmeler yaptığını ve satın alma anlaşmasının nisan ayına kadar tamamlanabileceğini bildirdi.

Gazete ayrıca haberde Binance‘in de Brezilya‘da satın alma arayışında olduğunu ve ülkenin kripto para piyasasının 120 milyar reale (25.3 milyar dolar) ulaşmasının beklendiğine yer verdi.

Mercado Bitcoin, 2021 yılı içerisinde 1.1 milyon yeni müşteri kazanarak 3.2 milyon müşteriye ve 7.1 milyar dolar ticaret hacmine ulaştı.

Brezilya’nın kripto unicorn’u (1 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket) 2TM Group, geçtiğimiz yıl Japon Sofbank Group’un liderliğinde gerçekleştirdiği B Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım alarak 2.1 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Satın alma işlemi Brezilya‘da halihazırda birkaç şirketi satın almış 2TM Group‘un Latin Amerika‘daki büyümesini hızlandırarak Şili, Kolombiya, Meksika ve Arjantin pazarlarına genişlemesine imkan tanıyacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!