Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5000$ Olabilir Mi?

Borsa hizmeti sağlayıcılardan Fidelity, müşterilerine kendi Bitcoin hesaplarını oluşturmalarına izin verdi. Bu durum Bitcoin’deki yükselişi hızlandırmış oldu. Bitcoin’in medya tarafından gelecek vaad eden bir yatırım aracı olarak adlandırması sonucu fiyatı bu hafta 4000$ aştı.

Diğer finans yatırımcıları ve uzmanlar Bitcoin için parlak bir gelecek görüyor. Standpoint Research’ten bir analiste göre 2018 yılında Bitcoin’in fiyatı 5000 $ olabilir.

Bitcoin hakkındaki bu olumlu yorumlar, sıradan yatırımcıların kafasında “Yatırımımın bir kısmını mı buna yatırmalıyım yoksa emeklilik hesabımdaki parayı bile kripto paralara yatırabilir miyim?” sorusunu oluşturdu.

Bitcoin’e Neden Yatırım Yapmalı/Yapmamalı?

Yatırımcıları kafasındaki soruları gidermek için yatırım yapmalı ya da yapmamalı seçeneklerini üç sebeple inceleyebiliriz.

Bitcoin’e Yatırım Yapmak İçin Üç Sebep

  1. Uzmanlar tarafından artık altın gibi değerlendiriliyor. Tek farkları ise hükümetler tarafından kontrol edilmemesi.
  2. Birçok yatırımcı ve finans uzmanı Bitcoin’in gelecek vaadi konusunda oldukça ciddi. Çok sayıda yatırımcı ve girişimci ise zaten Bitcoin ve diğer birçok kirpto parayı birimlerini meşru olarak kabul etmiş durumda.
  3. Sadece sınırlı sayıda Bitcoin var. Sadece 21 milyon Bitcoin kazılabilir ve 2040 yılından sonra yeni tokenler ortaya çıkmayacak. Bu da Bitcoin’i zamanla doğaş olaral artan deflasyonist bir para birimi haline getiriyor.

Bitcoin’e Yatırım Yapmamak İçin Üç Sebep

  1. Bitcoin sadece bilgisayarlarda var. Bitcoin gibi kripto paralar sadece internette yer alan bir koddan ibaret ve bu yüzden soyut. Aynı şekilde banka heasabınızda yer alan para da sadece bilgisayarlarda yer alan birer sayı.
  2. Bitcoin oldukça dengesizdir. Var olduğu son on yıl içinde önemli kabarcıklara ve acı veren çökmelere sebep olmuştur.
  3. Birçok Bitcoin kullanıcısı belirsizdir. Çoğu insan Bitcoin’in ilerde nakit paranın yerini alacağına inansa da dijital para aynı zamanda uyuşturucu satın alınmak ve internette fidye ödemekle ünlüdür.

Dikkatli olmakta fayda var

Yatırım yapmayı düşünenler bu fikre atlamadan önce iyice düşünüp uzun vadeli bir yatırım yapacaklarını ve kaybetmeyi göze alamayacak kadar fazla yatırım yapmamaları gerektiğini unutmamalılar. Şu anda kripto paralar oldukça hızlı bir tırmanışta ve kaybedecekleri yokmuş gibi görünüyor. Fakat bu şekilde düşünmek oldukça tehlikeli. Yatırımcıların her şeye hazırlıklı olup dikkatli olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment