Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 4208 $ İle Yeni Rekorunu Kırdı!

Bitcoin 4000 $ sınırını aştıktan sadece 7 saat sonra 4200 $’ı da devirdi!

CNBC’nin yaptığı habere göre Bitcoin’in 4000 $’ı aşmasındaki en büyük sebeplerden biri Japonya’nın Bitcoin’e olan ilgisi ve Bitcoin SegWit güncellemesi. Çoğu kripto para borsacısı bu durumun farkında ve bundan dolayı kullanıcılar paralarını alternatif kripto paralardan alıp Bitcoin’e çekmekteler. Bundan dolayı alternatif kripto paraların değerleri genel olarak düşüş gösterdi. Şimdi ise bu düşüşe Bitcoin de eşlik ediyor. 3850 $ seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, bu civarlarda bir destek noktası edinmiş gibi.

13 Ağustos Kripto Paraların Durumu
13 Ağustos Kripto Paraların Durumu

2017’de Bitcoin

2017’nin başından beri 4 kat yükseliş gösteren Bitcoin, sadece ağustos ayında yani 13 günlük süreçte %40 yükseliş gösterdi. Elbette ki bunun en büyük sebeplerinden biri 1 Ağustos olsa da belirttiğimiz gibi farklı sebepleri de mevcut.

Bitcoin ile birlikte kripto para piyasası da 16 haziranda 66 milyar $ civarlarında seyrederken şuanda yaklaşık 132 milyar $ ile geçtiğimiz 1 ayda tam tamına %100 büyüme göstermiş durumda.

Bitcoin 13 Ağustos Grafik
Bitcoin 13 Ağustos Grafik

Tüm bu olanlarla birlikte bahsettiğimiz, Japonya’nin Bitcoin’e ilgisi, tüm Bitcoin işlem hacmine baktığımızda Japon Yeni’nin hacmin %46’sını oluşturuyor oluşundan anlayabiliriz. Dolar bazında baktığımızda Amerikan Doları hacmin %25’ini, Çin Yuanı ise hacmin %12’sini oluşturmakta.

Bitcoin’in Geleceği

Olağanüstü bir yükselişe rağmen hala ön görülemeyen bir gelecek ile karşı karşıya olan Bitcoin, Segwit2x’in uygulanması ile birlikte kasım ayında tekrardan bir bölünme yaşayabilir.

Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond isimli kitabın yazarı Chris Burniske, geçtiğimiz gün attığı Tweet’te Bitcoin ile ilgili arama sorgularının Bitcoin değeri ile doğru orantılı olarak arttığını gösteren bir grafik paylaştı ve attığı bir başka Tweet’te ise Bitcoin’in bu hızlı yükselişinin ardından düşüşünün de kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

Kaynak: CNBC

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment