Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı SegWit İle Birlikte Artmaya Devam Edecek: Sebepler & Gelişmeler

Bitcoin Core geliştirici ekibinin geliştirme ve ölçeklendirme çözümü olarak nitelendirebileceğimiz SegWit kilitlenmesi gerçekleştiğinde, pazar ve yatırımcılar Bitcoin‘e olan güvenlerinden ve ölçeklendirme yeteneğinden bahsediyorlar. Ve tüm bunların Bitcoin’in fiyatını arttıracağını söylüyorlar. Peki Bitcoin fiyatı bu süreçte neden artacak? Bu makalemizde buna değineceğiz.

SegWit aktivasyonunun kitlenmesi ve oynadığı rol kesinliklikle Bitcoin değerinin artmasında büyük bir rol oynadı.

Bitcoin ve blok boyutundaki ölçeklendirme tartışmaları 2015’ten beri sürüyordu. SegWit’in etkinleştirilmesi Bitcoin’de önemli bir dönüm noktası ve ölçekleme için ilk büyük adım atıldı.

Ancak Bitcoin fiyatındaki dalgalanmanın sadece SegWit’in etkisi olduğunu söylemek yanlış olur.

2017 boyunca tüketiciler, borsacılar, kurumsal yatırımcılar, büyük ölçekli holdingler ve tüccarlar tarafından Bitcoin’in kabulü önemli ölçüde arttı.

Kabul edilmenin böylesine hızlı bir şekilde artması Bitcoin’in yaygın şekilde tanınan bir kripto para birimi olarak kabul edildiğinin göstergesi. Güvenli bir yatırım deposu ve uzun vadeli yatırımcılar için altın rolü oynuyor oluşu da ekstradan söylenebilir.

Bitcoin fiyatının neden yükselmeye devam edeceğinin üç ana nedeni

Bitcoin fiyatının önümüzdeki aylarda tutarlı bir oranda artması muhtemel. Bu artışlarda başlıca üç faktör: Kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi, Bitcoin’in ölçeklendirme konusundaki belirsizliklerin ortadan kaldırılması ve büyük ekonomilerde Bitcoin’in yasallaştırılışının artması.

Bitcoin ve tüm kripto para piyasasının ticaret hacmi 5.5 milyar doları aştı. Bu hacmin 3 milyar dolarlık kısmı Bitcoin ve Ethereum’a ait.

Gemini’s daily Bitcoin auction(Bitcoin açık arttırma sistemi) ve the Chicago Board Options Exchange(CBOE)’in Bitcoin entegrasyonu da dahil olmak üzere bu gibi düzenlemeler yapan borsalarda, kurumsal yatırımcılar daha yüksek miktarlarda Bitcoin alış verişi yapabilecekler. Bu da Bitcoin’in daha geniş çaplı yatırımcıların ellerine geçeceğini ve piyasanın hareketleneceğinin göstergesi.

Fidelity Investments dahil olmak üzere dünyadaki en büyük yatırım firmalarından bazıları, yaklaşık 2.13 trilyon dolar parayı denetledikleri sırada Bitcoin ve Ethereum’a da yatırım yaptıklarını açıkladı.

Fidelity CEO’su Abigail Johnson şunları söyledi:

“Küçük Bitcoin işlemleri yaptık. Küçük Bitcoin ve Ethereum madenciliği operasyonları denedik. Bunların hepsi öğrenme ruhu içinde yapıldı ve bu konuda inançlıyım.”

Bunların yanında belki de en önemli etkenlerden biri ise 1 Ağustos’ta yaşanan Bitcoin Cash ayrılığının yaşanması sonrası insanların kafalarındaki belirsizliğin giderilmiş olması.

Yıllarca Bitcoin topluluğu ve endüstirisi forkun güvenlik konularına ilişkin endişelerini dile getirdiler ancak ayrılma Bitcoin üzerinde beklenen etkileri göstermedi. Hatta Bitcoin değeri ve talebi daha önce hiç bu kadar artmamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment