Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e Olayından Son Gelişmeler: Yeni ICO

Bitcoin borsalarında BTC-e’ye bağlı bir forumda yayınlanan habere göre BTC-e farklı bir isim ile tekrardan dönecek ve kullanıcılarına para iadesi yapabilmek için ICO hazırlayacak.

Geçen ay, ABD yetkilileri uzun süredir işlemekte olan BTC-e borsasını kapatmıştı.

Şirketin sözde operatörlerinden birinin tutuklanmasından sonra baştakilere 100 milyon $ dan fazla ceza kesildi ve yetkililer BTC-e’nin internet sitesini kapattı.

Buna rağmen, şirketin geri kalan ekibi Bitcoin Talk forumundan haberleşti ve yasaklara rağmen geri döneceklerine söz verdiler. Ardından, fonların bir kısmına güvenli bir şekilde eriştiklerini iddia ettiler.

Yapılan son açıklamada BTC-e’nin fonların %55‘ine ulaştığı söylendi fakat kalanına ne olacağı hala belli değil.

Anonim bir sözcü, platformun şu an isimsiz bir grup yatırımcı ile çalıştığını söyleyerek güvenlik sebebiyle BTC-e isminin bırakılacağını söyledi. Yeniden isimlendirmenin ağustos sonlarında yapılacağını söyleyen sözcü, planın detayları ile ilgili bilgi vereceğine söz verdi.

Borsa ekibinini yaptığı açıklamaya göre:

“Geleneksek paranın bütün taahhütleri (USD,EUR,RUR) dönüşüm tarihlerindeki döviz kurları hesaba katılarak BTE tokenlarına aktarılacak. (1 BTE=1 USD) Muhtemelen, taahhütlerin daha etkili bir şekilde kapatılabilmesi için ICO BTE tokenlarına bağlanacak. Coin miktarı olarak dengedeyseniz, coinlerin %45’i mahsup edilecek ve BTE’nin %45’lik kısmı tarih ve döviz kuru göz önünde bulundurularak hesaplanacaktır.”

BTE sahiplerine daha sonra 7 farklı kripto para sağlanacak. Bunlar Bitcoin, Litecoin, Namecoin, Novacoin, Peercoin, Ether ve Dash olacak.

Tokenları alabilmek için kullanıcıların kimliklerini doğrulamaları gerekecek.

“Şirket KYC ve AML ile birlikte çalışıyor ve bunun için gerekli lisansa sahibiz. Bu yüzden bütün kullanıcıların hesabını doğrulaması gerekiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment