Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony ve IBM Eğitim İçin Blockchain’de Bir Araya Geliyor

Sony IBM ile işbirliğine giderek yeni bir eğitim platformu sunmaya hazırlanıyor. Bu platformun güvenliği Blockchain teknolojisiyle sağlanacak.

Japon elektronik şirketi, alt kuruluşu olan Sony Global Education sayesinde uygulamayı önümüzdeki sene hizmete sunmayı planlıyor. Platformda mart ayında resmen başlatılan IBM Blockchain teklifi de yer alıyor.

Platform, eğitimcilere öğrencinin gelişimi ve başarılarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunma imkanı sağlayacak. Duyuruya göre Sony, bu uygulamanın kullanıcıları olarak ilk ve yüksek okul öğrencilerini hedefliyor.

Sony gelecek yıllarda da Blockchain’in veri paylaşma teknolojisinden yararlanarak eğitim alanında ek hizmetler vermeyi planlıyor.

Sony Global Education Başkanı Masaaki Isozu konuşmasında:

“Blockchain teknolojisi bize bir sürü alanda hizmet veriyor. Eğitim alanı neden bir istisna olsun ki? Bu sayede eğitim verileri güvenli bir şekilde depolanacak ve izin verilmiş kullanıcılar arasında paylaşılabilecek.” dedi

Şirket açıklamasında:

“Sony Group, Blockchain teknolojisinden daha fazla yararlanmak için yenilikçi yollar aramaya devam edecek. Bir sürü farklı alanda ürünler ve hizmetler yaratmaya yönelik olarak da bu sistemi değerlendirecektir.” dedi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment