Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Hükümeti BTC-E’ye El Koydu!

5 Gündür ulaşılamayan, Rusya merkezli BTC-E, para aklama suçuyla tutuklanan yöneticisi Alexander Vinnik’in ardından tamamen kapatıldı, siteye ABD tarafından el kondu.

ABD’nin btc-e.com alan adına el koyması, kripto para sektörüne karşı duruşunu da açıkca belli etti denebilir.

Tüm hafta, Vinnik’in 4 milyar $ parayı borsa üzerinden aklaması ve Mt. Gox hack olayı hakkında paylaştığımız haberler ile birlikte geleceği görmek artık iyice zor bir hal aldı…

“Geri döneceğiz”

Site yetkilileri, liderlerinin tutuklanmasına rağmen 5-10 gün içerisinde tekrardan hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu. Bununla birlikte kullanıcıların bakiyeleri sistemde tutuluyor ve 3. kişiler tarafından çekilmesi pek mümkün değil.

Alan adının ABD tarafından ele geçirilmesi, BTC-e’nin kalıcı veya en azından belli olmayan bir süre kadar kapalı kalması ihtimali konusundaki düşünceleri kuvvetlendirdi.

Milyonlarca $’lık bakiyeye sahip olan bir çok hesapla ilgili inceleme devam ediyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor, masum insanlar paralarına temas edemiyor.

Bu konu hakkında söyleyebileceğimiz tek bir şey var o da bu olayların ABD karşısında kripto paraların yerini sarsmış olması ve güven kaybı yaşanıyor olması. Tek temennimiz, borsayı artniyetli olarak kullanmayan kullanıcıların mevcut bakiyelerine bir an önce kavuşması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment