Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex’den Amerika’ya Rest

Nisan ayında bir araya gelen Washingtonlu Politikacılar, Bitcoin Borsaları Hakkında Yönetmelikleri tamamladılar

Yönetmelikler, Washington’da kripto para değişimini sağlayan yani borsa işlemlerini yürüten tüm işlemlerin devletten lisans almak için başvuruda bulunması gerektiğini beyan etti. Bu lisansın dışında borsalar 3. bir denetleyici kişi & kurum ile anlaşıp sistemlerinin gizliliğinden feragat ederek kullanıcıların işlem bilgilerinin takip edilebilmesi de gerekiyor.

Yasa tasarısında

“Başkalarının adına sanal paraları barındırma iş modeli için borsa, tüm elektronik sistemlerin denetiminin üçüncü parti güvenlik sistemleri tarafından sağlamalıdır ki yönetmeliğe uygun şekilde kabul görsün.”

cümleleri yer almakta. Tasarı heyetindeki milletvekilleri ayrıca oluşturdukları yasa ile birlikle borsalara işlemler hakkında belge oluşturma zorunluluğu getirdi. Bu belgeler geçmişe dönük olarak da istendi ve son 1 yılda yapılan işlemler hakkında belgeler ile borsalar lisans için başvuruda bulunabilecek.

Poloniex’in yasa tasarısına tepkisi

En yüksek kripto para işlem hacimlerinden birine sahip olan Poloniex, devletin bu düzenlemesinin kendi hedefleri ve müşteriye hizmet etme yeteneği doğrultusunda mantıklı olmadığını belirtti ve bu bölgede daha fazla işlem yapamacağını açıkladı.

Bitfinex isimli borsa da aynı şekilde bu konu hakkında bir açıklama yapmış, Gemini isimli borsa ise bahsi geçen lisans hakkında başvurusunu yapıp onayı alarak şuanda Washington’lı müşterilerine sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Poloniex websitesinde yaptığı açıklamada

“Washington Bölgesi Finansal Kurumlar Bakanlığı’nın yayınladığı yasa hakkında yaptığımız detaylı bir incelemeden sonra Poloniex’in Washington’da verdiği hizmeti bir sonraki duyuruya kadar durdurma kararı aldık. Bu karar ile birlikte Washington’dan yeni üyelikleri kabul etmeyeceğiz ve var olan müşterilere, hesaplarını durdurmak için yapmaları gerekenler hakkında bir e-posta göndereceğiz”

sözlerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment