Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-E ve Sahibi Olduğu İddia Edilen Vinnik’in Davasından Gelişmeler

ABD hükümeti, BTC-E ve operatörü olduğu iddia edilen kişiye karşı iddianamesini açıkladı. Uzun süredir Bitcoin borsası üzerinden işlediği iddia edilen ihlaller için sanığa 110 milyon dolar para cezası öngörüldü.

Adalet Bakanlığı, BTC-E ile dün öğlen saatlerinde Yunanistan’da tutuklanan ve uzun soluklu borsa para aklama olayı ile ilgili bağlantısı olan  Rus vatandaşı Alexander Vinnik’le ilgili borsanın 6 yıllık geçmişi hakkında uzunca bir listenin bulunduğu 21 maddelik iddianame yayınladı.

Federal savcılar BTC-E’nin “bilgisayar ele geçirme ve hack saldırıları, fidye yazılımları, kimlik hırsızlığı, yolsuzluk ve uyuşturucu dağıtımı” gibi şeylere fon sağlamak için kullanılan bir nevi aracı olduğunu iddia etti.

Vinnik, 17 kez para aklama ve 2 kez yasa dışı parasal işlemler gerçekleştirme suçları ile suçlandı. Bunun yanında hem BTC-e hem de Vinnik yasa dışı para işlemleri gerçekleştirme ve kara para aklama suçlarından suçlandı.

Savcılar ayrıca Vinnik’i Mt. Gox olayı ile de suçladı. – Günümüzde kapalı olan Japonya merkezli Bitcoin borsasının hırsızlık olayı.

Adalet Bakanlığının söylediğine göre FinCEN (Amerika ulusal ve uluslararası para aklamayla mücadele birimi) BTC-E’ye 110 milyon dolar, Vinnik’e ise 12 milyon dolar para cezası ön gördü.

Eğer suçu kanıtlanırsa Vinnik 55 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Hükumet yetkilileri bu olaylar doğrultusunda kripto para borsaları konusunda sert uyarılar yayınladı.

FinCEN direktörü Jamal El-Hindi:

“ABD’deki kara para aklama yasalarını kasıtlı olarak ihlal ederek Amerika’da iş yapan, sanal para birimi borsaları da dahil olmak üzere her türlü para transferi gerçekleştiren işletmeleri yakalayacağız.” dedi.

Açıklamada ABD hükumetinin,birkaç saat içinde hizmete devam edeceğini söyleyen BTC-E’nin kalıcı olarak kapatılıp kapatılmayacağına dair ifadeler bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment