Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tutuklanan Rus, BTC-E Yöneticisi Mi?

Bugün BTC-E’nin kapanmasıyla ilgili bir haber yayınlamıştık. Bu haberin ardından da, Yunanistan’da yakalanan Rus vatandaşı hakkında bir haber yazdık. Şuanda insanlar bu iki olayın birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Uzun zamandan beri işlerini nasıl yaptıkları tam bilinmeyen ve kullanıcılarına çok fazla bilgi vermeyen BTC-e’nin yöneticilerinden biri yakalanmış olabilir.

Bir Bitcoin platformu üzerinden 2011’den beri 4 Milyar $ akladıktan sonra Yunanistan’da yakalanan Rus vatandaşının 38 yaşındaki Alexander Vinnik olduğu ortaya çıktı. Bu isim tek başına bir şey ifade etmese de, BTC-e ile birleştirince işin rengi değişiyor. Çünkü BTC-e sitesinin yöneticilerinden biri Alexander olarak biliniyordu.

Bu durumun üstüne, BTC-e de kullanıcılarına hala daha doğru düzgün bir bilgi vermedi. Borsanın en son attığı tweet 20 saat önceydi ve sorunun “planlanmamış bir bakım yüzünden” olduğunu söylüyordu.

Bundan önce site, veri merkeziyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve sitenin bir süre kısıtlı olacağını söylemişti. O zamandan beri siteye hala daha ulaşılamıyor. Sitede sadece Twitter hesaplarından attıkları en son tweetler gözüküyor.

BTC-e sitesinin daha önceden de kapandığı olmuştu. Peki bu sefer niye bu kadar büyük tepki aldı? Çünkü bu gece ortaya çıkan bazı raporlar, BTC-e cüzdanlarına bağlı bazı kripto paraların yok olduğunu söylüyor.

BTC-e temsilcilerinden birinin Skype üzerinden konuyla ilgili yorum yapması istendi ancak temsilci bu isteğe cevap vermedi. 

Raporlara göre Alexander Vinnik para aklama, komplo ve illegal yollardan nakit elde etme gibi suçlar yüzünden gözaltına alındı. Bu yılın başlarında Kaliforniya Eyaleti’nde verilmiş bir tutuklama emrine dayanarak, ABD yetkilileri suçluyu ülkesine iade etmeye çalışıyor. Medyada ise henüz bu durumla ilgili yayınlanmış bir belge yok.

Finansal haber sitesi Reuters Business, anonim kaynaklar sunarak Vinnik’in “BTC-e kripto para borsasıyla bağlantılı” olabileceğini söylüyor.

Bu tutuklamanın, kara borsalardan AlphaBay ve Hansa’nın devlet tarafından kapatılması sırasında gerçekleşmesi durumu iyice karıştırıyor.

Bu haberle ilgili gelişmeleri Koin Bülteni’nden takip edebilirsiniz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment