Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Borsalardan BTC-E’ye 1 Gündür Ulaşılamıyor!

Dünyanın En Büyük Bitcoin Borsalarından BTC-E’ye saatlerdir ulaşılamıyor!

BTC-E Çöktü
BTC-E Çöktü

Günlük ortalama 65-70 Milyon $ işlem hacmi ile dünyanın en büyük ilk 5 borsasından biri olan, Rusya merkezli BTC-e borsası, piyasada bulunan Bitcoinler‘in

%5‘ini barındırıyordu.

 

Bitcoin’in dışında alternatif kripto para birimlerinden LTC, NMC, NVC, DSH, ETH’e de destekleri vardı. Dolar üzerinden işlem yapmak da mümkündü.

Ancak kullanıcıları dün öğlen saatlerinden itibaren siteye girememeye başladılar. Haber saatine göre yaklaşık 24 saatin ardından hala bir gelişme yok.

BTC-E’den Gecikmeli Açıklama

BTC-e erişim problemi yaşandıktan 15 saat sonra kullanıcılarına bir Tweet ile açıklama yaptı. Açıklamada planlanmamış bir bakım çalışmasının yürütüldüğü ve kullanıcıları bu konuda bilgilendirmeye devam edeceklerini söyleyen BTC-e, bu rahatsızlık için özür dilediklerini belirttiler.

Bitcoin Düşüşte!

Düşüşün tek sebebi, bu denli büyük bir hacme sahip bir borsanın çöküşü müdür bilinmez ancak BTC-e’ye erişimin kesildiği zamandan beri Bitcoin yaklaşık 350 $ değer kaybı yaşadı. Tabi ki bunu sadece BTC-e’nin bu üzücü durumuna yormamak lazım. 1 Ağustos yaklaşırken bu tarz hızlı iniş çıkışlara alışmış olmak gerek…

Hack Vakası Olabilir

Forumlarda konuşulan konu ise bu kesintinin bir sistem hatası olmaması. Bir söylentiye göre yaklaşık 13 Milyon $ değerinde Bitcoin BTC-e’deki bir açık yüzünden çalınmış olabilir. Elbette bu konuda net bir açıklama gelmeden yorum yapmak doğru olmaz ancak büyük bir borsanın 24 saatliğine net bi açıklama yapılmadan kapalı kalması malesef bizi kötü düşüncelere sevk ediyor.

Daha önce de DDoS saldırıları yüzünden bir süre kapalı kalmış olan BTC-e’den bir açıklama bekliyoruz ve elimize bir bilgi ulaşması durumunda sizinle paylaşıyor olacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment