Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Renault Blockchain Teknolojisini Deniyor

Renault, blockchain altyapısı kullanan yeni araç bakım kayıt sistemi prototipini duyurdu

Renault, websitesinde bugün duyurduğu yeni sistemi geliştirmek için Microsoft ve VISEO gibi büyük teknoloji devleri ile iş birliği yapıyor. Çinli şirket BitSe ile de tasarım için iş birliği yapan Renault, Microsoft’un sağladığı Azure bulut sistemlerini kullanıyor.

Renault’a göre yürütülen bu bakım geçmişi kayıt sisteminin amacı, bakım merkezleri, satış mağazaları gibi çeşitli kaynakları tek bir noktada toplamak. Şuan kullanılan sistemde tüm bu kaynaklar farklı sistemler üzerinde tutulduğu için sistemin işleyişine olumsuz etki ederken, blockchain teknolojisini kullanan bu yeni proje, tüm sistemleri tek bir noktada toplayarak Renault için büyük bir gelişme olacak.

Renault yetkililerinden Elie Elbaz, yaptığı açıklamada;

“Bu sistem ile birlikte müşterilere sigorta ve satış ekosistemimizde yeni servisler sağlayabileceğiz. Blockchain güvenilir bir sistem kurmamıza olanak sağlıyor.”

sözlerine yer verdi.

Avrupalı Otomobil Üreticileri Blockchain Tercih Ediyor

Avrupa’daki diğer otomobil üreticilerinden Porsche ve Daimler da blockchain teknolojisini keşfetmek ve sistemlerini entegre etmek için çalışmalar yaptığının sinyallerini verdi.

Renault ayrıca uzun vadede araç içindeki teknolojileri için de bu teknolojiyi kullanmayı düşündüğünü belirtti. Renault,

“Bu projenin dışında, blockchain teknolojisi online araçlar ve araç içindeki mikro işlemlerin çalışması ve güvenliği için büyük bir adım olacaktır”

sözlerine de açıklamasında yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment