Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Putin’in Danışmanı: Bitcoin Madencilik Virüsü Ülke Çapında Yayıldı

Rusya’nın Başkan Vekili Bitcoin madenciliği virüsünün Rus bilgisayarlarının yaklaşık yüzde 30’una bulaştığını belirtti.

RNS ve RBC ile yapılan görüşmelerde konuşan Herman Klimenko bulaşma oranları bölgelere göre değişkenlik göstermesine rağmen en az %20‘lik bir etkilenme olduğunu söyledi.

“Düşük bant genişliği olan bölgelerde sayılar azalsa bile cihazların %20 ila 30’una bulaşma söz konusu. İphone’lar ve Mac’ler virüse karşı daha bir dayanıklı.” diye konuştu.

Rakamlar doğru ise durum endişe verici ancak Klimenko’nun değerlendirmeleri toplum tarafından eleştirildi. İnternet soruşturmacısı olarak bilinen Dmitry Marinichev ise söylentileri “saçmalık” olarak adlandırdı.

“Bu virüsler kendilerine çalışmaları için izin veren kullanıcıların cihazlarında görülürler.” dedi ve konunun Bitcoin madenciliği ile ilgili olmadığını, kredi kartı bilgileri ve benzeri özellikleri çalmak için kullanıldıklarını belirtti.

Bunların yanında Klimenko son uluslararası Wannacry siber saldırısının arkasındaki bilgisayar korsanlarından da bahsetti.

WannaCry gündemde iken faillerin 50-100.000 dolar civarında bir kazanç elde ettikleri söyledi.

“Bu sebepten dolayı WannaCry faillerinin çocuk olduğuna inanıyorum. Çünkü İnternet sektöründe nereden para kazanabileceklerini anlamıyorlar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment