Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Borsalardan Poloniex Bitcoin’i Desteklemeyecek!

Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip Poloniex Bitcoin forkunu desteklemeyeceğini açıkladı.

Yaklaşmakta olan Bitcoin hard forku, borsalar için zor bir durum. Bazı Bitcoin platformları olasi bir fork durumunda hangi tarafı destekleyeceklerini açıkladılar. Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip kripto para borsası Poloniex ise, hiç bir tarafı desteklemeyeceğini açıkladı. Bu nereden bakarsanız bakın çok önemli bir olay.

Şirket, olur da Bitcoin ikiye ayrılırsa herhangi bir blockchaine destek vermeyecek. Bu da, Poloniex’te paranız varsa bir an önce çekmeniz için yeterli bir sebep. 

Birçok kripto para kullanıcısı son zamanlarda Poloniex’ten pek memnun değildi. Şirketin para çekimi ve müşteri desteği ile ilgili hizmetleri bazen sorunlu olabiliyor. Şimdi de Bitcoin Cash’i desteklemeyeceklerini açıklamış olmalarıyla, durum iyice kötü bir hal aldı. Yine de şirketin erken karar vermeyip durumun ne hale geleceğini görmek için beklemek istiyor olmaları anlaşılır bir durum. Çünkü önceki haberlerimizde bahsettiğimiz gibi, Bitcoin’de bir blockchain ayrımı olursa; bu durumla uğraşmak epey zor olur.

Poloniex’ten Şüpheli Karar

1 Ağustosta yaşanacak ayrılık yaklaşırken, şirketlerin bir karar vermesi gerekiyor. Ya yeni blockchaini destekleyecekler, ya da eskisini. Poloniex ise, şimdilik hiç birine destek vermemeyi seçti. Gelecek zamanlarda bu kararlarını değiştirip, bir tarafa destek vermeye başlayabilirler. Ama fikirlerini ancak her şey belli olduğu zaman değiştirecekler gibi gözüküyor. Buna benzer bir durum Ethereum ve Ethereum Classic ile yaşanmıştı ve Poloniex ayrılıktan kısa bir süre ETC’yi listeye almıştı. Aynısını Bitcoin Cash ile de yapabilirler.

Bu haber, Poloniex’te parası bulunan yatırımcılar için epey kötü oldu. Şuan yapabilecekleri en iyi şey tüm yatırımlarını Poloniex’ten çekip güvenli bir cüzdana aktarmak olabilir. Blockchainin ayrılığı sırasında ticaretler etkilenmeyecek olsa da, bakiyeler etkilenebilir.

Paranızı “aracı” işlevi gören bir platformda tutmak zaten pek iyi bir şey değil. Özellikle de değerli kripto paraları tutuyorsanız. Poloniex’in zaten bir süredir türlü türlü problemleri varken, ayrılık sırasında bir taraf seçmeyecek olmaları durumu daha da kötü yapıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, riske girmek istemiyorsanız bir an önce Poloniex üzerindeki kripto paralarınızı güvenli bir cüzdana aktarın. Böyle kritik ve nasıl sonuçlanacağı kesin olmayan bir süreçte paranızı borsada bırakmak büyük bir risktir. Eğer önceden “Benim şu kripto paraları güvenli bir yere aktarayım bir ara” diye düşündüyseniz, o “bir ara” tam şuan.

Kaynak: Poloniex

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment