Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 6.400$ Altına Düştü, Piyasa 24 Saat İçerisinde 22 Milyar Dolara Yakın Değer Kaybetti

Bitcoin 6.400 dolar’ın altına düştükten sonra, kripto piyasasının toplam değeri son 24 saat içerisinde 20 milyar dolardan fazla düşüş yaşadı.

Bu sabahın erken saatlerinden beri, kripto piyasası 275 milyar dolardan 252 milyara kadar %7 ve üzerinde bir düşüş yaşadı. Bitcoin ise 6.700 dolardan 6.400 dolar altlarına kadar indi ve diğer önemli kripto para birimleri ile küçük tokenların da ciddi düşüşler yaşamasına sebep oldu.

Bitcoin %5, Ether %10 Üzerinde Değer Kaybetti

Bitcoin %5’in üzerinde değer kaybı yaşarken, Ether fiyatı %10’dan daha fazla düştü. 9 Temmuz tarihinde Ether fiyatı 480 dolar seviyelerindeydi. Son 12 saat boyunca Ether fiyatı 430 dolara kadar düştü ve diğer tokenları ve küçük kripto para birimlerini de yanında götürdü.

4 gün önce yaptığımız fiyat analizinde BTC fiyatının düşük ticari hacim sebebiyle 6.400 dolar altına düşebileceğini sizlerle paylaşmıştık.

Grafiğe bakarsak BTC/USD çifti fiyatının 6.550 ve 6.600 dolar üzerine çıkmak için zorlandığını görebiliriz. Bu sebeple 6.450 dolara kadar inme riski var ve büyük ihtimalle gün içerisinde 6.450 doları test edecektir. Eğer böyle bir düşüş yaşanırsa, 6.400 dolar seviyesi çok fazla öneme sahip ve bu destek seviyesinin aşılmaması gerekiyor.’

Geçen hafta Bitcoin ticari hacmi 3.5 milyara düştükten sonra, 5 milyar civarında toparlanma yaşamıştı. Bu hafta ise Bitcoin ticari hacmi tekrardan 3.9 milyara düştü. Bu esnada Tether’in ticari hacmi 1.6 milyardan 3 milyara kadar çıktı.

Kripto para piyasasında düşüş yaşandığı zamanlarda, ABD dolarına endeksli olan Tether‘in (USDT) değeri ve hacmi sık sık artış yaşamakta. Bunun sebebi ise piyasadaki yatırımcıların düşüş son bulana kadar varlıklarını güvenli bir yere aktarma istekleri olarak biliniyor.

Önümüzdeki günlerde, eğer Bitcoin fiyatı 24 saat içerisinde 6.700 dolar seviyesine tekrar çıkmayı başaramazsa, 6.000 dolara kadar olan bir düşüş çok olası gözüküyor. Daha önce Bitcoin ve ABD dolarına karşı güçlü kazanımlar elde etmiş olan Zilliqa, Aion, ICON, 0x ve Aelf gibi tokenların değeri de ciddi anlamda düşüş yaşamaya başladı.

MyEtherWallet Saldırıya Uğradı

Ayı piyasasındayken gelen herhangi bir kötü haber bu düşüşü daha da güçlendirebilir. Popüler bir kripto para cüzdanı olan MyEtherWallet, geçtiğimiz saatlerde Hola isimli chrome eklentisi ücretsiz VPN hizmetinin hacklendiğini ve bu yüzden MyEtherWallet’in de dolaylı yoldan saldırıya uğradığını bildirdi.

Şirket Hola hizmetinin yaklaşık 5 saat boyunca hacklenmiş olduğunu ve bu esnada VPN kullanarak MyEtherWallet’a girmiş olan kullanıcılarının cüzdanlarındaki miktarları kaybetmiş olabileceklerini vurguladı. MyEtherWallet son 24 saat içerisinde Hola’yı kullanarak servise giriş yapmış olan kullanıcılara sahip oldukları tokenları daha önce Hola kullanarak giriş yapmadıkları bir cüzdana göndermelerini tavsiye ediyor.

Ether fiyatında bu denli bir düşüş yaşanmasının sebeplerinden birisi de bu Hola-MEW olayı olabilir.

Bakalım ilerleyen saatlerde BTC tekrar toparlanma yaşayabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment