Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 60 Bin Doları Güçlü Kırabilecek Mi: Bir Veri Soruları Yanıtlayabilir!

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, Bitcoin’i (BTC) yükselişe geçirebilecek faktörü paylaştı.

CryptoQuant analisti, Bitcoin kısa vadeli yatırımcı STH SOPR verisini inceledi. Bu verinin mevcut durumda 1,03 seviyesinde bulunduğunu belirten analist, bu noktayı önemli bir direnç olarak tanımladı.

Buranın kırılması durumunda, Bitcoin fiyatının güçlü bir şekilde yükselişe geçebileceğini aktardı.

STH SOPR (Kısa Dönem Sahiplerinin Harcanan Çıkış Kar Oranı), kısa vadeli yatırımcıların kar veya zarar durumunu yansıtan önemli bir göstergedir.

Mevcut değer 1’in üzerinde olduğundan, çoğu işlemin karlı olduğu söylenebilir. Ancak, 1,03 seviyesi önemli bir direnç noktası olarak görülüyor.

Analist mevcut seviyede, yatırımcıların karlarını realize etmeye başlayabilecekleri, yani Bitcoin varlıklarını satmaya başlayabilecekleri olasılığına yer verdi:

Bu durum, fiyat üzerinde satış baskısı yaratabilir. Ancak, piyasa koşulları elverişli olursa ve yatırımcılar fiyatların yükselmeye devam edeceğine inanırlarsa, bu direnç seviyesi aşılabilir. Direnç kırılırsa, Bitcoin fiyatında yukarı yönlü bir hareket devam edebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 59.567 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!