Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Düşüş Başladı: Bitcoin 7 Bin Dolara Geriledi

(13 Mayıs 2019) Bu sabah kripto para piyasasındaki pek çok koinin geçtiğimiz günlerde yaşanan artışlardan sonra bir düzeltme sürecine girdiğini görüyoruz.

Kripto para piyasasındaki Bitcoin ve Ethereum gibi koinler geçtiğimi günlere kayda değer oranlarda artış yaşamış, kısa süre içerisinde sert bir çıkış yakalamışlardı. Haftanın ilk sabahında piyasanın genel durumuna baktığımızda ise bu çıkışın artık sona verdiğini ve bir düzeltme sürecine girildiğini görüyoruz.

Bitcoin

Coinmarketcap verileri Bitcoin’in son yirmi dört saat içerisinde yüzde 2.22 oranında düşüş yaşayarak 7 bin dolar seviyesine gerilediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz üzere Bitcoin hafta sonunda yüzde 10’dan fazla değer kazanarak 7 bin 500 dolar seviyesini zorlamaya başlamış ve kripto para piyasasını hareketlendirmeyi başarmıştı.

Şu anda ise Bitcoin’in ticaret hacminin küçük çaplı bir düşüşle 26 milyar dolara, piyasa değerinin de aynı orandaki bir düşüşle 125 milyar dolara gerilediğini görüyoruz.

Ethereum

Bitcoin’in hemen ardından gelen Ethereum da oldukça benzer bir performans sergiliyor. Tıpkı Bitcoin gibi epey başarılı bir hafta sonu geçiren Ethereum bu süreçte 200 dolara yükselmeyi başarmıştı.

Şimdiyse Ethereum’un yüzde 2.90 oranında düştüğünü ve 180 dolar bandına gerilediğini görüyoruz.

Genel Bakış

Bunların yanı sıra Bitcoin Cash, Litecoin ve EOS gibi koinlerin fiyatlarında da kayda değer oranlarda düşüşler görmek mümkün:

  • Bitcoin Cash: 357$ (-%2.36)
  • Litecoin: 86.64$ (-%4.49)
  • EOS: 5.40$ (-%3.84)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment