Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yusko: Bitcoin’in Fiyatı 400 Bin Doları Bulabilir

Morgan Creek Capital’ın kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstlenen Mark Yusko, Bitcoin fiyatının önümüzdeki on yıl içerisinde 400 veya 500 bin dolar seviyesine yükselebileceğini düşünüyor.

Kripto para ve genel finans sektörlerindeki pek çok uzman isim, Bitcoin’in gelecekteki fiyatıyla ilgili çeşitli tahminlerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Mike Novogratz böyle bir öngörüde bulunmuş ve Bitcoin’in önümüzdeki 18 ay içerisinde 20 bin dolara yükselebileceğini söylemişti.

Morgan Creek Capital’ın kurucusu olan ve kripto para sektöründeki yorumlarıyla tanınan Mark Yusko ise son derece iddialı bir tahminde bulundu. Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Yusko Bitcoin’in zamanla altın piyasasına benzer bir seviyeye çıkacağına inanıyor. Kendisi konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Altın 5 bin yıldır para olarak kullanılıyor ve toplamda 7.4 trilyon dolarlık bir değeri var. Bitcoin’in en güzel yanı onun dijital altın olması. Bitcoin’i aktarmak, bölmek çok daha kolay. Bitcoin’in piyasa değeri de 7.4 trilyon dolara çıktı diyelim; bunu 21 milyon koine bölersek elimizde koin başına 400 bin, belki 500 bin dolarlık bir fiyat kalır. Bu günleri görmemiz ise on yılı bulabilir.”

Kripto para sektöründe Bitcoin ile altın arasında bir kıyaslama yapan çok fazla isim bulunuyor. Görünüşe göre Yusko bu ikisi arasında bir kıyaslama yapmakla kalmıyor, Bitcoin’in belli başlı açılardan altından daha üstün olduğuna dahi inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment