Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ErisX’in Spot Piyasası Kurumsal Yatırımcıların İlgisini Çekiyor

Kripto para borsalarından ErisX’in geliştirdiği spot piyasa hizmetleri, piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının kayda değer oranda artmasını sağlayabilir.

ABD merkezli kripto para borsalarından ErisX bundan bir süre önce müşterilerine spot piyasada alım satım yapma imkanı sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Şirketin sitesindeki açıklamalara göre müşteriler bu yeni gelişmeyle birlikte Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether ve Litecoin gibi koinler üzerinden alım satım yapabilecekler. Ayrıca bunların arasına üç tane daha yeni koin eklenmesi bekleniyor.

2017 yılında kurulan ErisX o zamandan beri kripto para piyasasındaki kurumsal yatırımcılara hitap etmeye çalışıyor. Şirketin bu alandaki çalışmalarıyla ses getirdiğini söylemek mümkün. Çünkü nisan ayının sonlarında çıkan haberler, 11 milyon müşteriye hitap eden TD Ameritrade gibi şirketlerin ErisX’i incelemeye başladığını göstermişti.

Cointelegraph tarafından yayınlanan bir yazıya göre ErisX’in geliştirdiği bu hizmetler kurumsal yatırımcıların da ilgisini çekiyor olabilir. Büyük çaplı yatırımcılar tıpkı Coinbase gibi şirketlerde olduğu gibi öncelikle KYC ve AML prosedürlerini geçerek ErisX üzerinden rahatlıkla alım satım yapabilecekler. Kurumsal yatırımcıların bu sayede kripto para piyasasına çok daha kolay bir şekilde erişim sağlamaları bekleniyor.

Kripto para sektöründeki ErisX ve Bakkt gibi şirketlerin bu alanlarda attıkları adımlarla birlikte piyasaya giren yatırımcıların sayısı artabilir ve özellikle ABD gibi ülkelerdeki yasal süreçler daha hızlı bir şekilde ilerlemeye başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment