Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’ya Özel Bir Kripto Para Uygulaması Geliyor

Kripto para şirketlerinden Reserve, Venezuela‘daki müşterilerine daha verimli bir hizmet sunabilmek için yeni bir mobil uygulama geliştireceğini açıkladı.

Bir sabitkoin projesi olan Reserve, Venezuela’daki müşterilerine özel yeni bir kripto-itibari para uygulaması geliştirmeye başlıyor. Şirketin yayınlayacağı bu uygulamayla birlikte Venezuela ve Angola’daki müşteriler kripto para ve itibari para arasında rahatlıkla dönüşüm yapabilecek, böylelikle rahatlıkla kripto para kullanabilecekler.

Şirketin kurucularından olan Nevin Freeman bu uygulamanın neden özellikle Venezuela’da yayınlandığı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı ve bunun başlıca sebebinin ülkedeki enflasyon oranları olduğunu söyledi. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Kendi yatırımcılarımız da dahil olmak üzere pek çok kişi bizi Venezuela fikrinden caydırmaya çalıştı. Bizim şirket olarak en büyük hedefimiz Venezuela’daki enflasyon sorununa benzer sorunları çözmek ve şu anda bu sorundan Venezuela kadar etkilenen başka bir ülke yok. Bu yüzden uygulamayı Venezuela’ya götürüyoruz.”

Reserve tarafından yayınlanan açıklamalara göre Venezuela’daki resmi para birimi her gün yüzde 10 oranında değer kaybediyor ve bu, ülkedeki vatandaşların yaşam şartlarını oldukça kötü şekilde etkiliyor. Bu duruma alternatif bir çözüm getirmek isteyen Reserve, Venezuela’daki vatandaşlara kripto para hizmeti sunmanın iyi bir başlangıç olacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment