Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX’in Toplam Borcu 160 Milyon Dolar

Ernst and Young tarafından yayınlanan yeni bir rapor, QuadrigaCX adlı kripto para borsasının alacaklılarına toplamda 160 milyon dolar değerinde ödeme yapması gerektiğini ancak şirketin kasasında sadece 21 milyon dolar bulunduğunu gösteriyor.

Kanada merkezli bir kripto para borsası olan QuadrigaCX’in CEO’su Gerald Cotten geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetmişti. QuadrigaCX’in cüzdan şifrelerini sadece Cotten bildiğini için kendisinin vefatıyla birlikte şirket cüzdanlarına erişilemez oldu. Kullanıcılar tarafından yatırılan paralara erişemeyen QuadrigaCX bunun sonucunda kullanıcılarına ödeme yapamamaya ve oldukça ağır bir şekilde borçlanmaya başladı.

QuadrigaCX, Cotten’ın vefatından kısa süre sonra bir rapor yayınlamış ve şirketin mali durumuna ilişkin bazı bilgiler paylaşmıştı. Bu rapora göre şirketin 115 bin alacaklısı ve toplamda 215 milyon dolar değerinde borcu bulunuyordu. Aradan geçen birkaç ayın ardından şirketin alacaklı sayısının 76 bine, borcunun ise 160 milyon dolara düştüğünü görüyoruz.

Alanının en büyük dört isminden biri olarak gösterilen Ernst and Young bundan bir süre önce QuadrigaCX’i incelemeye ve şirketin mali durumunu denetlemeye başlamıştı. Ernst and Young tarafından yapılan araştırmalar şirketin elindeki toplam varlıkların değerinin 21 milyon dolar olduğunu gösteriyor.

An itibariyle 160 milyon dolar değerinde borcu olan ve en az 70 bin kişiye ödeme yapması beklenen QuadrigaCX bu süreci nasıl atlatacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment