Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 8 Bin 780 Dolara Düştü! Neler Oluyor?

Kripto para piyasası aniden düşüşe geçti ve Bitcoin yüzde 10 oranında değer kaybetti.

Coinmarketcap verilerine son yirmi dört saat içerisinde yüzde 10 oranında düşen Bitcoin 8 bin 780 dolar seviyesine kadar geriledi.

Neden Düşüyor?

Bitcoin fiyatının neden bu kadar hızlı bir düşüşe geçtiği henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak sektördeki bazı analistler bu düşüşe neyin yol açmış olabileceği hakkında çeşitli tahminler yürütüyorlar.

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden Binance, bugün ABD’deki platformunu resmi bir şekilde açtı. Ancak burada toplanan hacmin beklenenden biraz daha düşük olduğunu söylemek mümkün. Bazı analistler bunun piyasayı olumsuz yönde etkilemiş olabileceğini düşünüyorlar.

Bazı yorumcular ise bu düşüşün başlıca sebebinin ABD Sermaye Piyasası Kurumu (SEC) olduğunu düşünüyorlar. SEC, Bitcoin ETF’si (borsa yatırım fonu) için yapılmış olan bir başvuruyu daha erteleme kararı aldı. Bu da kripto para yatırımcılarının moralini olumsuz yönde etkilemiş olabilir.

Bir başka tahmin ise bu düşüşün Bakkt yüzünden kaynaklanıyor olabileceği yönünde. Bakkt’ın açılışı kripto para piyasasında beklenen etkiyi yaratmadı. Uzun süredir beklenen kurumsal yatırımcıların piyasayı harekete geçirmemesi de bir satış baskısı oluşturmuş olabilir.

Bunun yanı sıra Tether, bugün ABD’de girdiği davayı kazanan taraf oldu. Bazı analistler Tether’in davayı kazanmasıyla birlikte Bitcoin’de bir satış baskısı oluşmuş olabileceği görüşündeler.

Sektörün Tepkisi

Kripto para piyasasının aniden düşüşe geçmesiyle birlikte pek çok kripto para yatırımcısı endişelenmeye başladı.

Sosyal medyadaki pek çok analist de bu düşüşün beklenenden daha ağır olduğunu düşünüyor. Ancak bazı analistler buna benzer bir düşüşün yaşanabileceğini önceden belirtmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment