Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 8 Bin Doların Altına İndi

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde birkaç yüz dolar düştü.

8 Bin Altı

Bitcoin geçtiğimiz günlerde özellikle ABD ve İran arasında yaşanan olayların ardından hızla değer kazanmaya başladı. Kısa süre içerisinde birkaç yüz dolar yükselen Bitcoin fiyatı 8 bin 400 dolar seviyesine kadar çıktı.

Bitcoin geçtiğimiz gece ise yeniden değer kaybetmeye başladı. Coinmarketcap verilerine göre gece boyunca düşen Bitcoin fiyatı, sabaha karşı saat 3 sularında 8 bin dolar barajının altına düştü.

Bitcoin fiyatının düşmeye başlamasının yine ABD ve İran arasındaki ilişkiyle bağlantılı olabileceği düşünülüyor. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün iki ülke arasındaki gerilimi düşürmek için çağrıda bulundu. Kendisi bu açıklamaları yaptıktan sonra yalnızca Bitcoin fiyatında değil altın fiyatında da bir düşüş yaşanmaya başladı.

Özellikle ABD piyasalarına baktığımızda S&P500’ün yüzde 0.5, Nasdaq’ın ise yüzde 0.6 oranında artış yaşadığını görebiliyoruz. Bu durumda insanların iki ülke arasındaki gerilimin azalmasıyla birlikte paralarını Bitcoin ve altından çıkarıp yine piyasaya aktardıkları söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment