Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Dijital Paralar Hakkında Konuştu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto paralarla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Fransız Challanges dergisine konuşan Lagarde, ECB olarak kripto paraları yakından takip ettiklerini söylüyor.

Araştırmaya Devam

Bundan yalnızca birkaç ay önce göreve atanan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, günümüzde kripto para takipçilerinin epey yakından tanıdıkları bir isim. Çünkü kendisi geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kripto paralarla ilgili oldukça olumlu yorumlar yaptı.

Lagarde kısa süre önce Challanges dergisine konuştu ve yine kripto paralarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Mevcut ödeme sistemlerinin eksikliklerinden bahseden Lagarde, bunların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyor. Lagarde’ın açıklamalarına göre Avrupa Merkez Bankası bu sorunlara bir çözüm ararken dijital paraları da araştırıyor.

Dijital merkez bankası parası (CBDC) olarak adlandırılan projeleri araştırdıklarını söyleyen Lagarde, ECB’nin bu projelerin avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirdiğini belirtiyor. ECB olarak dijital para dünyasındaki gelişmelerde “aktif bir rol oynamak istediklerini” vurgulayan Lagarde’e göre insanlar bu tarz bir proje sayesinde nakit para kullanımı azalsa dahi merkez bankasına bağlı bir para birimini kullanmaya devam edebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment