Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 8. Haftayı Kırmızı Mı Kapatacak?

Kripto para piyasası yaşanan stabilecoin krizinden sonra bitcoin’in bugün tekrar 30.000 dolar seviyelerinin üzerine hareket etmesi ile az da olsa yeşillendi.

Lider kripto para bitcoin’in haftalık grafiği incelendiğinde tarihinde ilk defa üst üste 7 sefer haftayı kırmızı kapattığı kaydedildi. Bitcoin’in bu haftaki kapanışı fiyatı 30 bin doların üzerine çıkmış olsa da haber yazım sırasındaki seviyelerinde ya da daha altında olursa 8. haftayı da kırmızı kapatacak.

Bitcoin’in haftalardır kırmızı mum ile kapanış yapması birçok analist için artık yeşil mumun geldiğinin habercisi olarak yorumlanıyor. Yeşil mum için kapanışın 31.450 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Popüler analistlerden Crypto Tony, bitcoin’in arz ve talep bölgesi arasında sıkışmış olduğunu ve güncel hedeflerin 31.000 dolar ile 27.900 dolar seviyelerinde olduğunu söyledi.

Michaël van de Poppe ise önümüzdeki hafta bitcoin’de yeşillenme beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Bitcoin’in 29.300 dolardaki kritik seviyeyi aştığını, bir sonraki direnç noktası olan 30.200 ile 30.300 dolar seviyesinde olduğunu ifade etti. Ayrıca bu bölgenin bitcoin’in yükselişi için son engel olduğunun altını çizen Poppe, bitcoin’in 29.300 seviyesinin üzerinde kalabildiği sürece önümüzdeki hafta 32.800 dolar seviyesini test edeceğini ve altcoin piyasasında %20-50 arası bir yükseliş gözlemlenebileceğini söyledi.

Ayrıca bitcoin’in son 7 günlük hareketlerinin 30 ve 90 günlük hareketlerine kıyasla hisse senetleri ile korelasyonunun azaldığı ve ayrıştığı gözlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!