Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Saatte Yüzde 100 Artan LUNA Neden Yükseliyor?

Terra, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatlik periyotta 0,0002165 dolara ulaştı ve %100 yükseliş yaşadı.

Birçok yatırımcıyı mağdur eden olay üzerinden yaklaşık 10 gün geçti. Terra ekibi yerel stablecoin’i UST’nin fiyatını dengelemek amacıyla LUNA arzını artırmış ve coin’in fiyatı nerdeyse sıfırlanmıştı. Ardından son iki gündür yükseliş yaşayan LUNA, son 24 saatte %100 artış gösterdi.

Resim

LUNA neden yükseliyor?

Birçok yorumcuya göre artışın ilk nedeni olarak, büyük kripto para borsalarında vadeli işlemlerin durdurulmuş olması düşünülüyor.

İkinci bir neden olarak ise LUNA çok hızlı bir düşüş yaşadığından dolayı bazı yatırımcıların eski fiyatına gelme ya da en azından büyük bir toparlanma ihtimalini düşünerek alım yaptığı tahmin ediliyor.

LUNA, FTX borsasında yer alan LUNA/USD paritesinde 13 Mayıs tarihinde en düşük seviyesine ulaşmasının ardından yaklaşık 30 saat içerisinde %21000’lik bir yükseliş yaşamıştı. Bu sürecin ardından tekrar düşüş yaşayan kripto paranın, yatırımcılarının bu tarz bir yükseliş beklediği düşünülüyor.

Terra CEO’su Do Kwon topluluğa kurtuluş planının ikincisini sunarak yeni fork önerisinde bulunduğu teklif şu anda kabul edilmeye yakın durumda bulunuyor. Teklifin geçerli olabilmesi için yaklaşık 14 milyon oy yeterli olacak.

Terra, geçtiğimiz günlerde token dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamayla birlikte sonradan alınan LUNA’ların da yeni çıkarılacak kripto para airdrop’undan yararlanılabileceği söylenmişti. Yatırımcıların bu durumu düşünerek de alım yapabileceği tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!