Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’da Token Dağıtımı Detayları Güncellendi: Saldırı Sonrası Alanlara da Ayrıcalık

Terra CEO’su Do Kwon topluluğa sunduğu kurtuluş planının ikincisini sunarak yeni fork önerisinde bulunduğu teklifi başlangıçta oy veren topluluğun %90’ı istememişti ancak Terra, teklifi düzenleyip tekrardan topluluğa sundu.

Teklifte şu anda 182 milyon LUNA oy verildi ve %80’i olumlu yönde oyunu kullandı. Terra’nın bu teklifi geçerli, olabilmesi için toplamda 188 milyon evet oyu alması gerekiyor ve şu anda yaklaşık 147 milyon evet oyu bulunuyor.

Terra, 20 Mayıs tarihinde Twitter’dan yaptığı açıklamayla son teklifin güncellendiğini ve token dağıtımı detaylarının değiştiğini söyledi. Topluluğun bir kısmı tarafından istenen geri alım (buy-back) ve yakım işlemleri için henüz bir açıklama gelmedi.

Yeni oluşturulacak zincir ile mevcut Terra ağı kopyalanacak ve yeni bir ağ oluşturulacak. Eski ağın adı Terra Classic olarak değişecek, yeni ağın adı ise Terra olacak. Eski ağın yerel token’ının ismi Luna Classic (LUNC) olarak adlandırılacakken, yeni ağın yerel token’ı ise LUNA olarak adlandırılacak.

Token dağıtımı (Güncel)

1 milyar adet arzı olacak yeni Luna token’ı:

  • %20’si için topluluk havuzunda bulundurulacak.
  • %10’u geliştiriciler için ayırılacak.
  • %35’i saldırı öncesi LUNA sahipleri için (stake’ler dahil). 10 bin LUNA’dan az cüzdanlara başlangıçta %30’u geri kalan %70’i ise 2 yıllık süreç içerisinde dağıtılacak. 10 bin LUNA ile 1 milyon LUNA arasında token bulunan cüzdanlara ise 1 yıl bekleme süresinin ardından 2 yıl içerisinde dağıtılacak. 1 milyondan fazla LUNA bulunduran cüzdanlara ise 1 yılın ardından 4 yıl içerisinde dağıtılacak.
  • %10’u UST’nin 1 doların altına düşüşü öncesi (7 Mayıs 2022) alınacak zincir görüntüsü üzerinden: %30’u başta olmak üzere 2 yıl içerisinde dağıtılacak.
  • %10’u saldırı sonrası LUNA sahiplerine %30’u başlangıçta %70’i ise 2 yıl içerisinde olacak şekilde dağıtılacak (stake dahil).
  • %15’i ise saldırı sonrası UST sahiplerine %30’u başlangıçta %70’i ise 2 yıl içerisinde olacak şekilde dağıtılacak.

Sunulan bu öneri oylamadan geçerse ve yürürlüğe girerse 27 Mayıs 2022’de yeni zincir çalışmaya başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!