Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıbrıs’dan Kripto Varlıkları Düzenlemek İçin Çalışma: AB’nin Ortak Düzenleyici Çerçevesinden Önce Kabul Edilebilir

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, kripto varlıkları düzenlemek için kendi mevzuatı üzerinde çalışıyor. Yasa tasarısı, Avrupa Birliği’nin (AB) ortak bir düzenleyici çerçevesi tamamlanmadan önce kabul edilebilir.

Yerel fintech topluluğunun düzenlediği etkinliğe katılan ülkenin Araştırma, Yenilik ve Dijital Politika Bakan Yardımcısı Kyriacos Kokkinos, kripto varlıkların düzenlenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan, kripto para birimleri de dahil olmak üzere Kıbrıs’taki dijital varlıkların geleceği hakkında “yeniliği benimsemek ile yasalara uymak arasında ince bir çizgide yürüdüklerini” söyledi.

Kıbrıs’ın dijital ve kripto varlıkların kullanımını memnuniyetle karşıladığını söyleyebilirim. Ama yine de çok dikkatli olmamız ve sadece mevcut düzenlemelere değil, aynı zamanda herhangi bir düzenlemenin olmamasına da saygı duymamız gerekiyor.

Üye devlet oldukları için AB çerçevelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan bakan yardımcısı, hükümetin zaten “kripto varlıkları hakkında çok cazip bir yasa tasarısı” hazırladığını açıkladı. Mevzuatın yayınlandığını ve ilgililerin gözden geçirebileceğini belirten Kokkinos, yürütme gücünün düzenlemelerin uygulanmasında yardımcı olması için New York merkezli bir firmayı görevlendirdiğini söyledi.

Kripto varlıkların düzenlenmesi hakkında AB ile uyumlu olmaya çalışmadıklarını ancak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) düzenleyici çerçevesini tamamlamasını beklemekle, tek başlarına hareket etmek konusunda ikilemde olduklarını dile getiren Kokkinos:

Benim cevabım, kurallara saygı duyarak tek başımıza hareket etmemiz gerektiği.

dedi.

Bakan yardımcısı ayrıca hükümet ile Kıbrıs Merkez Bankası (CBC) arasında kripto varlıkların düzenlenmesi konusunda bazı anlaşmazlıkların bulunduğunu belirtti.

CBC’nin ECB’ye tabi olduğunu ve merkez bankalarının muhafazakar olma eğiliminde olduğunu hatırlamalıyız, bu yüzden işimiz onlarla yaptığımız tartışmalar aracılığıyla onlara meydan okumaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!