Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Adı Çıkmış Volatile İnmez Stabile

Skew tarafından yapılan araştırmaya göre Bitcoin fiyatı aslında zannedildiği kadar volatil değil.

Bitcoin fiyatı bir gün, hatta bir saat içerisinde binlerce dolar yükselip binlerce dolar düşebiliyor. Bu yüzden Bitcoin fiyatının çok dalgalandığıyla, Bitcoin’in çok volatil bir ürün olduğuyla ilgili yorumlar duyuyoruz.

Skew bu yorumların haklılık payını görebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Bu araştırmada Bitcoin’in geçtiğimiz son 1 yıl içerisindeki performansı baz alındı ve Bitcoin‘in 365 günün kaçında %2’den fazla kazanç veya zarar getirdiği incelendi.

Beklenenden Düşük

Eğer bu araştırmayı kesinlikle doğru olarak kabul edersek Bitcoin’in zannedildiği kadar volatil olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü Skew tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin fiyatında bu günlerin sadece %53’ünde %2’den daha büyük bir hareketlilik yaşandı. Buna kıyasla petrol fiyatı bu günlerin %61’inde %2’den daha büyük bir performans sergiledi.

Bu araştırma Bitcoin’in gerçekten zannedildiği kadar volatil olmadığını gösteriyor ama bu verinin günlük veri olduğunu hatırlatmak lazım. Eğer Skew Bitcoin fiyatındaki günlük değişimi değil de saatlik, haftalık, aylık değişimleri de göz önüne alırsa ortaya çok daha farklı bir tablo çıkabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment