Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyonlarca Dolarlık Bitcoin Adresi Yaklaşık 10 Yıl Sonra Harekete Geçti

Ekim 2011 tarihinde oluşturulmuş ve o zamandan beri hiç başka bir adrese para göndermek için kullanılmamış olan bir Bitcoin cüzdanı, yaklaşık 10 yıl aradan sonra 2 Haziran sabahı harekete geçti.

Blockchain verilerine göre 1BkVazubQAtVfbsnJwArjV3qvRNEiZqTWx kodlu bir Bitcoin adresi, bugün sabah ikisi de saat 09:12’de olmak suretiyle 2 farklı işlem gerçekleştirdi. Şimdiye dek 13 farklı işlemde kullanılan bu adres, ilk kez dışarıya para gönderiyor.

Milyonlarca dolarlık Bitcoin harekete geçti

Bitcoin blockchaini hayata geçtikten 2 yıl sonra BTC kullanmaya başlayan bu kullanıcının cüzdanına, 15 Ekim 2011 günü 60 tane Bitcoin girişi oldu. Aynı ayın 26’sında, başka bir işlemle 250 tane Bitcoin daha gönderildi ve cüzdanda toplam 310 adet Bitcoin birikti.

Bunlara o tarihten beri dokunmayan cüzdan sahibi, bugün önce 60 adet Bitcoin’i, ardından 250 adet Bitcoin’i cüzdanından çıkarıp farklı adreslere gönderdi. Bu iki işlemin toplam değeri, işlemin yapıldığı sırada 11.4 milyon dolara (98 milyon lira) denk geliyordu. Whale Alert’in hesabına göre aynı Bitcoinler, 2011’de 1.894 dolar (günümüz kuruyla 16.335 lira) ediyordu.

Blockchain verilerine göre işlem başı yaklaşık 8 dolar olmak üzere, iki işlem için toplamda yaklaşık 16 dolarlık işlem ücreti ödendi.

bitcoin-blockchain-islem

“Biri cüzdanın şifresini hatırlamış”

Neredeyse 10 yıldır aktif olarak kullanılmayan bu cüzdanın, neden bugün harekete geçtiği bilinmiyor. Toplam 310 Bitcoinlik hacmi olan adres, Glassnode’un kategorizasyonuna göre “yunus” sınıfına giriyor. Duymaya alışkın olduğumuz ‘balina’ terimi ise içinde en az 1.000 BTC barındıran cüzdanlar için kullanılıyor.

Sosyal medyadaki kullanıcılar, cüzdan sahibinin bunca zaman sonra cüzdanın şifresini hatırlamış olabileceği yönünde spekülasyonda bulunuyorlar. Birinin yorumu, “(Bu kişinin) ne kadar mutlu olduğunu hayal etsenize.” derken, başka birinin yorumu, “Şu an biri sevinçten ağlıyor.” oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!