Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağındaki En Büyük Meme Coin 5x Yükseliş ile Milyar Doları Aştı!

Bitcoin’de halving sonrası Runes protokolü ile piyasaya sürülen meme coin, 20 günde devasa yükselişi ile 1 milyar dolarlık değeri aştı.

Bitcoin’de 4 yılda bir meydana gelen halving (yarılanma) sonrası hayatımıza giren runes protokolüne paralel olarak bazı meme coinler piyasaya sürülmüştü. Bunlar arasında DOG•GO•TO•THE•MOON (DOG), son 20 günde yaşadığı %400’lük fiyat yükselişi ile diğerlerine fark attı.

DOG ayrıca fiyat yükselişine paralel olarak Bitcoin ağındaki en büyük meme coin olurken tüm kripto para piyasasının en büyük 7. meme coin’i olarak kayıtlara geçti.

Mevcut durumda Dogecoin (DOGE) 23 milyar dolarlık piyasa değeriyle sektöre öncülük ederken Shiba Inu (SHIB), Pepe (PEPE) ve FLOKI (FLOKI) onu takip ediyor.

Son dönemde yaşanan meme coin furyasında kripto paraların çoğu Solana ve Base ağlarından çıkarken Bitcoin ağında çıkan DOG, Runes’in bir katman-2 ağı olarak kullanılması konusunda dikkat çekiyor.

CoinGecko verilerine göre piyasaya sürülmesinin ardından bir süre düşüş yaşayan DOG, 15 Mayıs tarihinde tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. O dönemden bu güne 20 günde 5x’lik fiyat performansı sergileyen DOG, 0,00927 dolardan işlem görüyor.

DOG, fiyatta yaşadığı geri çekilmeye paralel olarak 1 milyar dolarlık piyasa değerini kaybederek 933 milyon dolara geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!