Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Gelirlerini Artırdı, Hisse Fiyatı Yüzde 20 Yükseldi!

Bitcoin (BTC) madencisi TeraWulf’un hisselerindeki artış dikkat çekti.

TeraWulf tarafından sunulan rapora göre şirket, mayıs ayında 186 Bitcoin üretti. Şirketin günlük ortalama Bitoin üretim miktarı 6 olarak kayıtlara geçti.

Açıklanan pozitif verilerin ardından şirketin hisseleri son işlem gününde %20’den fazla artış gösterdi. WULF fiyatı 2,06 dolar seviyesinden 2,49 dolara kadar yükseldi.

TeraWulf, kurulu ve operasyonel madencilik kapasitesinin yaklaşık 8,0 EH/s’ye ulaştığını ve bunun bir önceki yıla göre %82’lik bir artışı temsil ettiğini vurguladı.

Bitcoin yarılanması sonrasında üretimde düşüş görüldü

Buna karşılık TeraWulf’un yarılanma sonrası bir önceki aya göre %25’lik üretim düşüşü yaşadığı görüldü. Fakat Bitfarms gibi rakip şirketlerin %42’lik düşüşlerine kıyasla bu veri daha kabul edilebilir karşılandı.

Bitcoin yarılanması, madencilere verilen ödülü artırırken daha rekabetçi bir ortamın doğmasına yol açtı. Birçok küçük Bitcoin madencisi, yarılanma sonrasında fiş çekmek zorunda kaldı.

TeraWulf Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sean Farrell, konu hakkında yaptığı açıklamada yeni nesil madencilik cihazlarına yer verdi:

Lake Mariner ekibi, Haziran ayında inşaatının tamamlanması planlanan ve Bitmain’in en yeni nesil S21 ve S21 Pro madencilerinden yaklaşık 10.000 tanesine ev sahipliği yapacak olan Bina 4’te kayda değer bir ilerleme kaydediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!