Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağındaki İşlem Ücretleri Yeniden Arttı

Kripto para piyasasının geçtiğimiz günlerde yaşadığı artış, Bitcoin ağının yeniden yavaşlamasına yol açtı. Peki kullanıcılar bu sorundan kurtulmak için ne yapacaklar?

Bitcoin bundan birkaç gün önce ani bir çıkış yakaladı ve 5 bin dolar seviyesini zorlamaya başladı. Piyasanın en büyük koini olan Bitcoin, yaşadığı bu artışın ardından yeniden düşüşe geçmiş olsa da bu yükselişin etkileri hala gözlemlenebiliyor.

Dünya genelinden pek çok kişi piyasadaki artışı fırsat bilrek Bitcoin’e yatırım yapmaya başladı ki bu da ağda adeta bir tıkanıklığa yol açtı. Ağdaki işlem sayısı aniden yükselişe geçtiği için pek çok işlemin tamamlanamadığını görüyoruz.

Madenciler genellikle daha fazla ödül alabilecekleri işlemleri doğrulamayı tercih etikleri için diğerlerine kıyasla daha az ödül getiren işlemler daha geç onaylanıyorlar. Bunun bir sonucu olarak geçtiğimiz gece saatlerinde Bitcoin ağında 75 bin civarında onaylanmamış işlem bulunuyordu.

Buna benzer birikmeler aslında Bitcoin fiyatı ne zaman ani bir artış yaşasa görülebiliyor. Özellikle Aralık 2017 döneminde Bitcoin fiyatı 20 bin dolar seviyesini zorlarken ağda biriken işlemlerin sayısı epey yüksekti.

Şu ana dek bu sorunu çözmenin kesin bir yolu bulunabilmiş değil. Sektördeki bazı isimler Lightning Network gibi protookllerin bu sorunu tamamen çözeceğini düşünürken Roger Ver gibi isimler asıl çözümün blok kapasitesini artırmak olduğuna inanıyorlar.

Bu çözümlerden hangisinin daha verimli olduğunu belki de zaman içerisinde göreceğiz. Ancak Bitcoin kullanıcıları şimdilik bu sorunu yaşamaya devam edecekler gibi görünüyor. Hızlıca işlem yapmak isteyen kullanıcıların şimdilik yapabilecekleri en makul şeylerden biri yüksek bir işlem ücreti ödemeye razı olup işlemi onaylatmak olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment