Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Alıp-Satmak İçin En İdeal Gün Hangisi? (Spoiler: Sendromlu Gün)

Kripto para yatırımcıları diğer çoğu yatırımcının aksine 7 gün, 24 saat ticaret yapabiliyor ve piyasanın açılıp-kapanmasını beklemek zorunda kalmıyorlar.

Piyasadaki kripto paraların fiyatları haftanın hemen hemen her günü değişiklik gösterebiliyor. Bu fiyat hareketliliklerini yakalayan yatırımcılar ise kayda değer oranlarda gelir elde edebiliyorlar. Peki kripto para piyasası, haftanın en çok hangi gününde yatırımcıların yüzünü güldürüyor?

En Aktif Gün

CryptoCompare bu sorunun yanıtı bulabilmek için piyasada Haziran 2013’ten beri yaşanan hareketlilikleri inceledi ve bu veriler üstünden bir tablo çıkardı.

CryptoCompare tarafından yapılan bu araştırma gösteriyor ki kripto para piyasasında alım-satım yapmak için en ideal gün pazartesi günleri oluyor. Sosyal medyada da paylaşılan bu araştırmaya göre Bitcoin kullanıcıları pazartesi günleri yaptıkları işlemler sayesinde toplamda yüzde 445 oranında kar elde ettiler.

Kripto para piyasası hafta içi veya hafta sonu herhangi bir şekilde kapanmasa da çoğu kurum ve kuruluşun hafta sonları hizmet vermediğini unutmamak gerekiyor. Kripto para piyasasının özellikle pazartesi günleri bu kadar aktif olmasının sebebi bu olabilir.

Perşembe-cuma günleri yaşanan gelişmeler genelde araya hafta sonunun girmesi nedeniyle piyasayı çok fazla etkilemiyorlar. Ancak bu gelişmelerin etkisi pazartesi günü itibarıyla hissedilmeye başlıyor ki bu da yatırımcılar için iyi bir fırsat doğuruyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment