Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coca Cola da Blockchain Kullanmaya Başladı!

Dünyanın önde gelen içecek markalarından birisi olan Coca Cola’nın şişeleme işini yapan ekibi, çapraz işlemleri yönetebilmek ve ağın takibini gerçekleştirebilmek için blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

6 Kasım tarihinde Business Insider tarafından yayınlanan bir habere göre Coca Cola’nın şişeleme ekibinin bilgi teknolojileri işlemlerini üstlenen Coke One North America (CONA) firması, Alman yazılım firması SAP tarafından geliştirilen blockchain teknolojisi ile tedarik zincirini takip etmeye başladı.

Günde 160.000 Sipariş!

Yayınlanan verilere göre CONA günlük neredeyse 160.000 partinin farklı Coca Cola siparişlerini elden geçirmekte ve bunları hazırlamakta. Cona yöneticisi Andrei Semenov konu hakkında yaptığı açıklamada bazı siparişlerin ve işlemlerin şirketler arası olduğunu ve tek bir işlemde birden fazla şirket olabildiğini vurguladı. Aracılar sayesinde mümkün olan bu işlemlerin yavaşladığını düşünen yönetici, blockchain’in hem masraf hem zaman açısından avantajlar sunduğunu vurguladı.

CONA, blockchain ile normalde 50 günü bulan süreci birkaç güne indirebileceklerini düşünmekte. Yıllık 21 milyar dolar elde eden böyle bir organizasyonun blockchain kullanması, kesinlikle önemli bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment