Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Altcoin Piyasasını Ne Kadar Daha Baskılayacak? Zirve Yapmış Olabilir

Popüler kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin Aralık 2020’de ulaştığı seviyelere geri dönmesinin olası olmadığını düşünüyor.

Aralık 2020’de Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 70 seviyelerine ulaşmış ve bu dönemin ardından Bitcoin fiyatı yaklaşık üç ay içinde yüzde 220 artmıştı.

Cowen, “Bitcoin hakimiyetinin yüzde 70’e geri döneceğini sanmıyorum, hedefim yüzde 60” dedi.

Cowen, 2021’de olduğu gibi büyük altcoin sezonları sırasında Bitcoin hakimiyetinin düştüğünü ancak “çöküşten” sonra yavaşça önceki seviyesine geri döndüğünü belirtti. Ancak bu döngüde, Bitcoin’in zirve hakimiyetine ulaştığında bile geçmişteki seviyeleri çekmeyeceğine emin olduğunu vurguladı.

Cowen, Bitcoin’in yüzde 60’lık hakimiyet seviyesine Eylül ayında veya Aralık ayı sonuna kadar ulaşacağını öngörüyor. TradingView verilerine göre Bitcoin hakimiyeti, yazım sırasında 56,93 seviyesinde.

Kaleo olarak bilinen kripto analistine göre ise Bitcoin hakimiyeti, çoktan zirveye ulaşmış olabilir. Kaleo, “Bitcoin hakimiyetinin bu döngü için zirve yaptığından oldukça eminim” dedi.

Kaleo’ya göre “gerçek” altcoin sezonu, Bitcoin hakimiyeti yüzde 50’nin altına düştüğünde başlayacak.

Stablecoin pazarını da sayıyor

Aralık 2020’de, Bitcoin hakimiyeti yüzde 70,23 seviyesine ulaşmış ve dört ay sonra Mart 2021’de fiyatı yaklaşık yüzde 220 artarak 61.283 dolara yükselmişti. Ancak Cowen, 2024’te Bitcoin hakimiyetinin 2019’daki zirveden (yüzde 71) daha zor olduğunu belirtiyor çünkü o dönemde stablecoin piyasa değeri çok daha düşüktü.

Cowen, Bitcoin hakimiyetini hesaplamak için kripto stablecoin Tether (USDT) hakimiyetini de dahil etmeyi öneriyor ve bu sayede “güvenli limana kaçış hakimiyetinin” hesaplanabileceğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!