Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yöneticisi: Bitcoin Altının Alternatifi Olabilir

ABD’deki St. Louis Merkez Bankası (FED) Başkan Yardımcısı, kısa süre önce Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bitcoin’in genel kullanım alanlarını değerlendiren David Andolfatto, Bitcoin’in bir para birimi olarak pek kullanışlı olmadığını ancak altına rakip olabileceğini söyledi.

Para Birimi Sıkıntısı

St. Louis FED yöneticilerinden Andolfatto, Bitcoin’in bir para birimi olmaya pek uygun olmadığını düşünüyor. Bunun sebebi ise Bitcoin’in sınırlı sayıda arza sahip olması.

Andolfatto bir para biriminin “esnek” olması ve zaman zaman talebe göre hareket edebilmesi gerektiğini düşünüyor. Kendisinin açıklamalarına göre Bitcoin’in sınırlı sayıda arza sahip olması, Bitcoin’i bu kritere uymaktan alıkoyuyor.

Bunun yanı sıra Bitcoin piyasasından da bahseden Andolfatto BTC fiyatının çok değişken olduğunu söylüyor. Bir para biriminin sabit olması gerektiğini düşünen Andolfatto, Bitcoin’i bu hususta da sınıfta bırakıyor.

Altının Rakibi

Andalfatto Bitcoin’in Amerikan Doları’nın rakibi olmadığını düşünse de onun altınla aynı kategoride olabileceğini düşünüyor.

İnsanların artık ekonomik belirsizliklerden etkilenmemek için Bitcoin’e yatırım yapmaya başladıklarını hatırlatan Andalfatto, Bitcoin’i bu bağlamda altına benzetiyor. Kendisinin açıklamalarına göre bir yatırımcı,

Portföyünde Bitcoin’e “altının, gümüşün veya diğer değerli metallerin alternatifi olarak” yer verebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment