Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devleri Niye Kendi Dijital Paralarını Geliştiriyorlar?

Goldman Sachs, Wells Fargo gibi dev şirketler kısa süre önce kendi dijital paralarını geliştirmeye başlayacaklarını açıkladılar. Bu aslında Wall Street şirketlerinin dijital paralarla ilgilenmeye başladıklarının net bir göstergesi.

Bu durum kimileri tarafından olumlu bir şey olarak değerlendirilse de Pompliano duruma biraz daha farklı açıdan yaklaşıyor.

Anthony Pompliano, Wall Street’teki şirketlerin kripto para sektörüne ciddi zararlar verebileceklerini düşünüyor.

Kurumsal Dalga

”Kurumsal yatırımcıların” kripto para piyasasına giriş yapması uzun süredir beklenen bir şeydi.

Pek çok kişi bununla birlikte piyasanın harekete geçeceğine ve Bitcoin fiyatının rekordan rekora koşacağına inanıyordu. Ancak kurumsal yatırımcıların kripto para dünyasına giriş yapması çok daha farklı şeylere yol açabilir.

Tehdit Büyüyor

Kripto paralarla yakından ilgilenen bazı kurumsal şirketler artık kendi dijital paralarını geliştirmeye başladılar. Bu genel olarak herhangi bir tehdit unsuru olmayabilir. Ancak Pompliano’ya göre kendi dijital parasını geliştiren şirketlere dikkat etmek gerekiyor.

Bunun sebebi ise Pompliano’nun bu şirketlerin “kurumsal bir merkez bankası” oluşturmaya çalıştıklarını düşünmesi. Pompliano Wall Street’teki şirketlerin kendi dijital paralarını oluşturarak devlet yapısından tamamen bağımsız bir finans sistemi geliştirebileceklerini ve bu sistemin tamamen “kurumlar tarafından yönetileceğini” düşünüyor.

Pompliano’ya göre bu, günümüzdeki kripto para sektörünün çok ciddi kayıplar yaşamasına yol açabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment