Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Tüm Baskılara Rağmen 2020’de Çıkacak

ABD’deki ve Avrupa’daki pek çok regülatör Facebook’un Libra projesini sert bir dille eleştiriyor.

David Marcus tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda ise görüyoruz ki Facebook tüm bu eleştirilere rağmen bu dijital parayı 2020’de çıkarma konusunda kararlı.

Regülasyon Konusu

Avrupa’daki yetkililer kısa süre önce Libra hakkında sert açıklamalar yapmış, bu projenin Avrupa’ya gelmesine izin vermeyeceklerini söylemişlerdi.

Libra projesini eleştiren isimler arasında ABD’li senatörlerin de yer aldığını söyleyebiliriz. Facebook şu anda Libra için hedeflediği pazarlara girme konusunda ciddi bir sorun yaşıyor.

Ne var ki tüm bunlar şirket yönetimini yıldıramadı. Libra projesinden sorumlu olan David Marcusi, bu parayı ne yapıp ne edip 2020’ye yetiştirmek istediklerini söylüyor:

”Şu anki hedefimiz hala Libra’yı 2020 yılında kullanıma sunmak. O zamana kadar tüm soru işaretlerini gidermeye, regülasyonlara uymaya çalışacağız.”

Libra’nın Kullanımı

Birkaç farklı itibari parayla desteklenecek olan Libra’nın bir sabitkoin olduğunu söyleyebiliriz.

İnsanların Libra kullanarak normale kıyasla çok daha etkili bir şekilde işlem yapabilecekleri düşünülüyor. Ancak Facebook’un amacı bu dijital parayı günlük işlemlerde kullandırmak değil.

Şirketin başlıca amacı Libra’nın özellikle uluslararası işlemler için kullanılmasını sağlamak. Marcus da konu hakkında yaptığı açıklamalarda Libra’nın günlük kullanıma pek uygun olmadığını belirtiyor:

”İsviçre’deki, Almanya’daki, Fransa’daki insanların gelecekte espresso almak için Libra kullanmaları zaten pek muhtemel değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment