Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Amazon ve Netflix Hisselerine Yatırımdan Daha Güvenli

20 günlük tarihsel volatilite verilerine (HV) bakıldığında, Bitcoin’in volatilitesi %31.5 oranında düşüş yaşamakta. Söz konusu oran dünya devleri arasında yer alan Amazon.com ile Netflix’in sahip olduğu volatilite düşüşünden bile daha düşük ve bu oran geçici de olsa Bitcoin’i diğer ikisine kıyasla daha mantıklı bir yatırım yapmaya yetiyor.

CBOE Global Markets‘in sağladığı 20 günlük HV verilerine göre Bitcoin’in volatilitesi online perakende devi Amazon.com (%35) ve Netflix’i (%52) geride bırakmış gibi gözüküyor. Diğer bir deyişle, CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en çok piyasa hacmine sahip  kripto para birimi Bitcoin, bir çok finansal uzman tarafından sahtekarlıkla, volatilite ile, manipülasyonla suçlansa da, şu an dünyanın en büyük firmalarından birisinin hisselerine kıyasla çok daha az volatil bir durumda.

CBOE  analistlerinden Kevin Davitt konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Şu an için Bitcoin’deki bir standart sapma hamlesi yaklaşık 475 dolar civarında. Bu +/- %7.3 (475/6500) oranına tekabül ediyor. Bunu 2018 yılının başındaki (Ocak ayı) durumla, Bitoin’in 11.000 dolar olduğu zamanla karşılaştırırsak, o tarihlerde bir standart sapma hamlesi yaklaşık olarak 4640 dolar veya +/- %42 olarak ölçülmekteydi.”

Ancak bazı uzmanlar kripto para birimlerinin ve Bitcoin’in volatil olmasının, küçük çaplı yatırımcıyı çeken asıl unsur olduğunu ve bunun ortadan kalkması durumunda Bitcoin’in asla eskisi gibi yükselemeyeceğini düşünmekte. BitMex CEO’su Arthur Hayes de bunlardan birisi.  Yine de, Arthur Hayes gibi düşünmeyip çok fazla düzenleme ve stabilite yanlısı olan bir kitle de mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment