Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analisti 2017’deki Yorumunu Tekrarladı: “Fiyatı İki Şey Belirliyor”

Fundstrat Araştırma Müdürü Tom Lee, Bitcoin (BTC) fiyatıyla ilgili yaptığı tahminlere açıklama getirdi.

Fundstrat, Bitcoin’in yaklaşık 1.000 dolardan işlem gördüğü 2017 yılında BTC’yle ilgili bir rapor yayımlamıştı. Şirket, bu raporda Bitcoin fiyatını aktif cüzdan sayısı ve cüzdan başına düşen hareketlilik olmak üzere iki ana faktörün belirlediğini yazdı.

O dönemki açıklamasının arkasında

Fundstrat Araştırma Müdürü Lee, “O dönemde basit bir öngörüde bulunduk. Beş yıl içerisinde, 2022’de, cüzdan sayısı %70; cüzdan başına hareketlilik %40 artarsa Bitcoin, 2022’ye kadar 25.000 dolar olur dedik” açıklamasını yaptı.

Odds Lots podcast’inde konuşan Lee, “Bitcoin, kooperatif bir değere sahip olduğu için diğer hiçbir varlık sınıfına benzemiyor. Ağa katkıda bulunan insanlar bundan faydalanıyor ve bu, diğer tüm varlık sınıflarından farklı bir şey” dedi.

Bitcoin’in kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman hacklenmediğini söyleyen Tom Lee, onu “inanılmaz bir teknoloji” olarak tanımladı. Lee, ayrıca “Bitcoin defterine kaydedilmiş hiçbir işlem sahte değildir” dedi.

Blockchain’deki hareketlilik azalıyor

Bitcoin blockchain’indeki cüzdan sayısı, fiyatı hala kayda değer derecede etkiliyor olabilir.

Fidelity’nin yöneticilerinden Jurrien Timmer, Bitcoin’in Mart’taki fiyat rekorunu egale edememesinin sebeplerinden biri, Bitcoin blockchain’indeki hareketliliğin azalması olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!