Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analisti “Gelecek 6 Ay Müthiş Geçecek” Dedi, Sebebini Açıkladı

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’deki veriler, Bitcoin’in çoktan dip yapmış olabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin’in Coinbase borsasında indirimli bir fiyattan satılıyor olması, BTC’nin dip yapmış olduğu ve yukarı yönde ilerlemeye hazırlandığı anlamına geliyor olabilir.

2023’ralliyi hatırlattı

Kripto para ticaret platformu FalconX’in araştırma müdürü David Lawant, “Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın an mıdır?” yorumuyla bir grafik paylaştı.

Coinbase’deki prim oranına dikkat çeken Lawant, “Benim hesaplamalarıma göre Coinbase’deki prim en son, Ekim 2023’ten Mart 2024’e kadar süren devasa ralliden birkaç ay önce bu kadar negatif olmuştu” dedi.

Resim

Coinbase Prim Endeksi olarak bilinen endeks, genelde ABD’li bireysel ve kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılan Coinbase’deki Bitcoin fiyatı ile Binance’deki Bitcoin fiyatı arasındaki farkı hesaplıyor.

Önümüzdeki 6-12 aya işaret etti

Coinbase Prim Endeksi’nin bu kadar düşmüş olması, ABD’deki yatırımcıların talebinin azaldığını ve satış baskısını artırdığını gösteriyor. Benzer seviyeler, geçen yıl piyasanın durgun olduğu Ağustos-Eylül döneminde de görüldü.

Lawant, “Coinbase’deki primler, yakın zaman önce piyasadaki genel trendlerin güvenilir ve hatta öncü göstergesi haline geldi. Bu, ABD piyasasının piyasadaki fiyat oluşumlarının belirlenmesinde ne kadar önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor” dedi.

Lawant, “Önümüzdeki 6-12 ay müthiş geçecek gibi geliyor ve muhtemelen volatil olacak” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!