Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya, 2,8 Milyar Dolarlık Bitcoin Cüzdanını Boşaltmaya Devam Ediyor

Alman hükümeti, Bitcoin (BTC) satmaya devam ediyor ve fiyat üstündeki satış baskısını sürdürüyor.

Blockchain analiz platformu Arkham’ın verilerine göre Alman hükümeti, bugün Türkiye saati ile 11:20 sularında 832,74 Bitcoin transfer etti.

Bitcoin borsalarına transfer etti

Arkham kayıtlarına göre Alman yetkililer, Coinbase borsasına 100, Bitstamp borsasına 150 ve Kraken borsasına 32,74 Bitcoin gönderdi. Borsalara gönderilen BTC’lerin toplam değeri, 17,64 milyon dolar düzeyinde.

Alman hükümeti, borsalara gönderdiği BTC’lere ek olarak bilinmeyen bir cüzdana da 550 Bitcoin transfer etti.

En büyük cüzdanlardan birine sahip

Alman yetkililer, geçtiğimiz gün de yaklaşık 94,9 milyon dolar değerinde olan 1.500 Bitcoin’i çeşitli adreslere tarnsfer etti.

Almanya, çeşitli operasyonlar sonucunda ele geçirdiği BTC’ler sayesinde cüzdanında 2,74 milyar dolar değerinde Bitcoin tutuyor. Bu operasyonlardan biri, bu yılın başında bir korsan film sitesine yapılmıştı.

En büyük Bitcoin cüzdanlarından birine sahip olan Almanya, Bitcoin’in üstünde geçen ay satış baskısı oluşturmaya başladı. Alman hükümeti, 24 saat içerisinde 195 milyon dolardan fazla Bitcoin’i farklı adreslere transfer etti.

ABD hükümeti de bu hafta benzer bir işlem yaptı. ABD’li yetkililer, hafta başında bilinmeyen bir adrese 3.375 Ethereum aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!