Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ani Dump ile Bir Saatte 300 Milyon Doları Süpürdü

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün Bitfinex, Coinbase, Binance gibi borsalarda hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Bitfinex’te 19.900 doların üstüne kadar çıkan Bitcoin, bu ani yükselişin ardından sert bir dump ile karşılaştı. Bu dump nedeniyle birkaç yüz dolar düşen Bitcoin fiyatı, özellikle vadeli işlem yatırımcılarını adeta terste bıraktı.

Bitcoin fiyatı bugün 14:00 sularında 20.000 dolara kadar dayandı ve Bitfinex gibi borsalarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. BTC/USD grafiğindeki bu ani çıkışın bedeli, dakikalar içerisinde ani bir dump ile ödendi. Coin bir saat gibi bir süre içerisinde 19.900 dolardan 19.000 dolara kadar düştü. Kripto para takipçileri neredeyse bin dolarlık bu sert düşüşü “mini-dump” olarak tasvir ettiler.

Vadeli işlem piyasasını sildi süpürdü

Bitcoin fiyatında yaşanan bu ani hareketlilik spot yatırımcı nezdinde büyük bir etki yaratmadı. Fakat bu gibi nüanslara karşı daha hassas olan vadeli işlem piyasasından 293 milyon dolar para silindi. Bybt verilerine göre vadeli işlem piyasasında sadece 1 saat gibi bir süre içerisinde 300 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Bunun 200 milyon dolarlık kısmından fazlası ani dump kaynaklıydı.

Anlık veriler, bu dump nedeniyle yaklaşık 80 bin yatırımcının tasfiye olduğunu göstermekte. Bu dump yüzünden tasfiye olan en büyük sözleşme BitMEX’teki 4.42 milyon dolarlık bir sözleşmeydi. Son 1 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların %50’sinden fazlası Binance kaynaklıydı.

bybt-bitcoin-borsa-tasfiye

Kimi stop oldu kimi kıl payı kurtuldu

Kripto para piyasasındaki bu ani hareketlilik bazı yatırımcıların pozisyonları etkilerken bazılarını tasfiye veya stop olmanın eşiğine kadar getirdi. Yerli kripto para traderlarından Richard Sorge, piyasada yaşanan volatilitenin hemen ardından “pozisyonlarının hepsinin stop olduğunu” açıkladı.

The Wolf of All Streets ismiyle tanıdığımız Scott Melker ise BTC fiyatındaki bu ani dump’tan adeta kıl payı kurtulduğunu söyledi. Ünlü analistin tweeti şu şekilde oldu:

“25 katlık kaldıraçlı pozisyonum arada birkaç dolar daha fark olsa tasfiye olacaktı. Çok şükür.”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!